Duyurulmasının üzerinden 1.000 gün geçti, ertelendiği söylenen cihazdan kötü haber şimdi geldi

Daha önce süresiz olarak ertelendiği açıklanan Microsoft’un çift ekranlı dizüstü bilgisayarı Surface Neo’dan kötü haber şimdi geldi.

Duyurulmasının üzerinden 1.000 gün geçti, kötü haber şimdi geldi

Microsoft, geçtiğimiz yıl çift ekranlı akıllı telefonu Surface Duo’yu tanıtmıştı. Şirketin bu alandaki ilk modeli olan Surface Duo’nun tanıtılmasından sonra gözler şirketin tablet PC formunda tasarladığı Surface Neo’ya dönmüş, ancak bu beklentiler sonuçsuz kalmıştı.

Surface Neo’yu piyasaya sürmeyi başaramayan Microsoft, sızıntıların sürmesi üzerine ise bir açıklamada bulunmuş ve Surface Neo’yu süresiz olarak ertelediğini duyurmuştu. Bugün, Surface Neo’nun duyurulmasının üzerinden 1.000 gün geçmiş durumda ve “Surface Neo” adının ortaya atılmasının üzerinden geçen 3 yılın sonunda, Microsoft’un çift ekranlı katlanabilir dizüstü bilgisayarı hakkında hiçbir şey duymadık.

Kaynaklardan gelen yeni bilgilere göreyse, Surface Neo, ertelenmiş değil; geliştirilmesi tamamen durdurulmuş durumda. Yani Microsoft’u bu cihazı tamamen öldürdüğü iddia ediliyor. Buna göre Surface Neo’yu hiçbir zaman göremeyeceğiz, ancak şirketin buradan edindiği bilgi ve birikimi farklı cihazlarda kullanabileceği de açık.

Bugüne kadar her zaman sır perdesi arkasında kalan bir cihaz olan Surface Neo’nun özellikleri, Microsoft tarafından hiçbir zaman tam olarak açıklanmadı. Ancak gelen bilgilere göre Surface Neo’nun her 2 ekranı da 1440x1928 piksel çözünürlüğünde olacaktı ve bu kapaklar altında Core i5-L16G7 işlemci, 128 GB depolama alanı ve 8 GB RAM bulunacaktı.

Cihazın LTE desteği olup olmayacağı çok merak edilen bir konu olurken, bunun sebebi, duyuru videosunda cihazda yer aldığı görülen bir SIM kart yuvasıydı. Öte yandan Surface Duo kadar ince olması beklenen Surface Neo’da çalışacak işletim sistemi ise, Microsoft’un bir diğer “ertelediği” Windows 10X işletim sistemiydi. Ancak bu işletim sistemi de tıpkı Surface Neo gibi, çıkmadan tarih oldu.

Gelecekte Surface Neo’yu ve Windows 10X’i görür müyüz bilinmez. Ancak Windows 10X’te yer alacağı bilinen bazı özellikler, şimdilerde Windows 11’de görülüyor. Yani şirketin benzer hareketle Surface Neo projesini farklı bir isimle ileriki aylar ya da yıllarda karşımıza çıkartması beklenebilir.