Edge'de artık LastPass eklentisi de var!

Microsoft'un her geçen gün gelişen yeni tarayıcısı Edge, bir ilke daha kavuştu!

Edge için bir ilk daha!

Popüler şifre yöneticisi LastPass, Microsoft'un Edge tarayıcısı için resmi bir eklenti yayınladı. Söz konusu eklenti aslında birkaç haftadır Windows Store üzerinde mevcut görünse de kısıtlı bir erişim söz konusuydu. Uygulama nihayet resmi olarak tam anlamıyla kullanıma sunuldu.

Microsoft yeni LastPass eklentisi duyurusunu Windows 10 Insider Preview yapısı 14361'le birlikte açıkladı. Dolayısıyla eklentiyi kullanmak için, bahsi geçen sürüme sahip olmak gerekiyor. LastPass daha güvenli ve çok daha işlevsel bir web tarayıcısı deneyimi sunması açısından da Edge'teki ilk şifre yöneticisi eklentisi olma özelliğini taşıyor.

LastPass eklentisi sayesinde kullanıcılar Microsoft Edge üzerinden LastPass şifre yönetimine hızlıca erişebilecekler. Kullanıcılar bu eklentiyle birlikte tarayıcıyı kullandıkça LastPass daha önce LastPass bünyesine kaydedilmiş bütün şifreler otomatik olarak doldurulacak ve yeni hesap ve şifreler de mevcut sayfadan ayrılmaya gerek kalmadan kaydedilebilecek.

LastPass uzantısı ayrıca dahili güvenlik özellikleri de sunacak. Örneğin LastPass bünyesinde iki aynı şifre varsa kullanıcılar bu konuda uyarılacak ve rastgele şifre üretme seçeneği sunulacak.

Microsoft Edge'te LastPass'ın da dahil olduğu eklentiler bütün kullanıcılara bu yaz gerçekleşecek olan Windows 10 Yıllık Güncellemesi'yle sunulacak.

Okuyucu Yorumları