Educashow kapılarını açıyor!

Onlarca yeni ürünün tanıtılacağı Educashow Okul Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı'na hazır mısınız?

Eğitimde yeni boyut!

Educashow Okul Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı, 31 Mart - 3 Nisan tarihleri arasında kapılarını dokuzuncu kez açacak.

İstanbul'un kalbi, Taksim Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek olan Educashow Okul Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı'nda bu yıl 19 başlık altında 100 ürün ve modelin lansmanı gerçekleştirilecek.

The3Dclassroom ile öğrenme verimliliği arttı

Dört günlük Educashow boyunca tanıtımı yapılacak olan ürünlerden The3Dclassroom, Sensavis'in eğitim sektörüne kazandırdığı ve öğrenme sürecinde verimliliği arttıran bir yazılım. Program, alanında uzman ve içinde öğretmenlerin, profesörlerin, araştırmacıların bulunduğu bir Ar-Ge ekibi tarafından hazırlandı. Bu durum "The3Dclassroom"un benzersiz bir öğrenim platformu olmasını sağlarken, interaktif ve gerçekçi görsel kullanımı ise en karmaşık ve soyut kavramların anlaşılmasını kolaylaştırdı. Zaten, yapılan araştırmalar da programın doğru kullanılması halinde son derece verimli olduğunu ortaya çıkardı.

Araştırmalara göre, "The3Dclassroom" sayesinde öğrencilerin derse olan ilgi ve konsantrasyonları arttı, başarı grafiklerinde gözle görünür bir artış yaşandı.

Özellikle fen bilgisi alanında, hücrelerin ya da damarların iç yapısını üç boyutlu olarak gösteren eğitim materyallerinin kullanılmasından sonra eğitim kurumlarının ve öğrencilerin başarılarında geçmiş yıllara göre ciddi bir iyileşme gözlendi.

Şu anda 12 ülkede kullanılmakta olan The3Dclassroom, 3D platformu üzerinden 6 farklı ders ve 85 farklı konu başlığıyla eğitim kurumlarına destek veriyor.

Educashow kapılarını açıyor!

Unique mobil okul uygulamaları, koordinasyon ve zaman yönetimini kolaylaştırıyor

The3Dclassroom'un Türkiye'ye getiren kurum ise Boyut Group. Şirket, Türkiye'ye eş zamanlı olarak Unique Mobil Okul Uygulamaları'nı da getirdi ve Educashow'da tanıtımını yapacak.

Unique Mobil Okul Uygulamaları'nın yaratıcıları ise 20 yılı aşkın bir süredir eğitim sektöründe hizmet veren Unique Publishing.

Okul-veli-öğrenci arasındaki koordinasyonu bir üst boyuta taşıma ve verimlilik temelli bir zaman yönetimi ortamı yaratmayı hedefleyen Unique Mobil Okul Uygulamaları, sisteme dahil olan her üç taraf için benzersiz bir sosyal paylaşım alanı yarattığı söylenebilir.

Basit ara yüzü sayesinde veli ve öğrenci, "okul yöneticileri ve öğretmenlerin iletişim bilgilerine, okuldaki yemek listesine, senelik sınav ve etkinlik tarihlerine, sınav tavsiyelerine, programlara ve kütüphaneye, okul gereklilik listesine, okulun düzenlediği etkinliklere ve duyurulara" hızla ulaşabilecek. Aynı zamanda sistem üzerinden para yatırabilecek, fotoğraf ve video yükleyebilecek, aileler dilek ve görüşlerini kolayca paylaşabilecek, sınıftaki diğer ebeveynlere mesaj atabilecek, bölgesinde gerçekleşecek olan aktiviteleri görebilecek.

Unique Mobil Okul Uygulamaları, velilerin hayatını kolaylaştıracak pekçok başlık altında bilgi akışını da olanak tanımakta.

Çocukların aileleriyle beraber oynayabileceği oyunlar, yemek tarifleri, beslenme ve egzersiz programları, çocuğun gelişimine ilişkin içerikler Unique Mobil Okul Uygulamaları'nın benzeri pek çok uygulamadan farklı bir noktaya taşıdığı da bir gerçek.

Son not olarak mobil telefon uygulaması olarak tasarlanan Unique Mobil Okul Uygulamaları'nın, ebeveynlerin isteği doğrultusunda oluşturulduğunu, güvenilir bir sosyal ortam yarattığını da eklemekte fayda var.

19 Başlık altında yüzlerce ürün tanıtılacak!

Haberin en başında Educashow'da lansmanı yapılacak olan ürünlerin 19 başlık altında sınıflandırıldığını da söylemiştik. İşte o başlıklardan bazıları: Bilgisayar-laptop-tablet-internet uygulamaları, ihtiyaca özel yazılım uygulamaları, robotik uygulamaları, akıllı sistemler, laboratuar sistemleri ve yenilikleri, 3D yazıcılar, e-learning çözümler, sanal gerçeklik, sağlıklı güvenli kullanışlı bina yapıları, matbaa ve yayıncılık, engelli çözümleri, güvenli araç sistemleri ve taşıma modelleri, personel eğitimi, yeni eğitim teknikleri, danışmanlık, tekstil ve yaratıcılığı arttıran eğitim materyelleri.

Educashow'da, ziyaretçilerin ilk elden ürünleri deneme fırsatı yakalayacağını da bilmenizde fayda görüyoruz.

Okuyucu Yorumları