Efsane, AMD'den sonra şimdi de Samsung'da...

AMD'den ayrılan efsanevi işlemci tasarımcısı, şimdi tüm gücünü bu dev şirket için harcayacak!

Sonraki durak belli oldu!

AMD'nin efsanevi işlemci tasarımcısı Jim Keller, geçtiğimiz ay itibariyle AMD'den ayrılmıştı. Bu ayrılmanın ardından şirket sözcüsü, Keller'ın AMD'den ayrılmasının şirketin gelecek yol haritasını etkilemeyeceğini söylemiş ve Keller'ın üzerine düşen bütün işleri tamamladığını, AMD'nin CPU tarafındaki gelecek planlarını etkileyecek herhangi bir şeyin yarım kalmadığını söylemişti. Keller cephesinde ise durum tam bir sessizlikten ibaretti. Keller ne neden AMD'den ayrıldığı hakkında konuştu, ne de sonraki iş planıyla ilgili bilgi verdi. Çok geçmedense, Keller hakkında dedikodular ortaya çıkmaya başladı. Şimdilerde Keller'ın adı, Samsung'la beraber anılıyor...

Weibo'nun haberine göre Keller, Samsung'la dirsek temasında. Keller'ın, Samsung'un Austin Texas'ta bulunan R&D departmanına katılacağına yönelik söylentilere göre, ünlü tasarımcı Samsung'un Exynos işlemcileri üzerinde önemli rol üstlenecek. Daha önce AMD'nin popüler K7 ve K8 işlemcilerinde önemli rol alan Keller, ayrıca ilk doğal 64-bit mimarisindeki işlemciyi geliştirmesiyle AMD tarafında oldukça saygı duyulan bir çalışandı.

Daha önce de Apple'ın A4 ve A5 işlemcileri üzerinde çalışan Keller, şimdi tüm bu bilgi ve birikimini Samsung için kullanacak. Bu, özellikle cep telefonu piyasası için sevindirici bir haber. Görünen o ki, önümüzdeki dönemde bu alandaki rekabet daha fazla kızışacak.

Okuyucu Yorumları