Eğer bir Premium üyesiyseniz, artık YouTube'da oyun da oynayabilirsiniz

YouTube, Premium hizmetini mini oyunlar ile geliştirmeye devam ediyor. Platformun Premium aboneler için kullanımına sunduğu yeni özellik, 37 adet mini oyun içeriyor.

Artık Youtube'da oyun da oynanabiliyor, Premium üyesi olunması şartıyla...

YouTube, Premium hizmetine daha fazla abone çekmek ve ücretli kullanıcılarını eğlendirmek için elinden geleni yapmaya devam ediyor. Google'ın sahibi olduğu platform, reklamsız yayın akışını başlatmasının ardından şimdi de Premium kullanıcılarına mini oyunlar sunuyor. Platforma gelen 'Playables' (Hazır Oyunlar) adındaki yeni özellik, video akışı deneyimine oyun oynama özelliği getiriyor.

Google, Playables özelliğini ilk olarak Eylül ayında tanıtmıştı ve o zamandan beri deneysel bir aşamadaydı. Ancak artık YouTube Premium kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor. Bu yeni özellik, Premium kullanıcılara doğrudan mobil veya masaüstü uygulamasında oynanabilen bir çevrimiçi oyun koleksiyonuna erişim sağlıyor. Premium kullanıcılar, ek indirme veya yüklemeye gerek kalmadan, YouTube'a entegre edilmiş 37 mini oyuna ulaşabilme imkanına sahip.

YouTube'un kullanıcılarını yeni Playables özelliği hakkında bilgilendirdiği söyleniyor. Droid Life tarafından yayınlanan bir habere göre, birçok YouTube Premium kullanıcısı geçen hafta Playables hakkında bir bildirim aldı. Kullanıcılar bu özelliği seçtikten sonra platform içinde oynanabilen mini oyunlardan oluşan bir koleksiyona erişim hakkı kazandı. Haberde, Playables aracılığıyla sunulan oyunların aşırı karmaşık veya niş olmadığı; Angry Birds Showdown, Brain Out, Daily Solitaire, The Daily Crossword ve çeşitli arcade oyunları gibi popüler oyunları içerdiği görülüyor.

Ancak bu oyunların kullanılabilirliği sınırlı olabilir. YouTube Premium'un bildiriminde oyunların 28 Mart 2024 tarihine kadar erişilebilir olacağı belirtiliyor. Bu arada, Premium üyeler Keşfet sekmesindeki " Playables" bölümü altındaki tüm oyun koleksiyonuna erişebiliyorlar.