Eğer izleme geçmişiniz kapalıysa, YouTube'da artık çok farklı bir ana sayfa göreceksiniz

Youtube cephesinden son zamanlarda birçok yeni özellik duyuyoruz. Son yenilik ise izleme geçmişini kapayanları ilgilendiriyor. Şirketin söylediğine göre, izleme geçmişini kapatanlar artık çok daha minimalist bir ana sayfa ile karşılaşacak.

Youtube'da izleme geçmişi kapalı olanların ana sayfası değişiyor

YouTube, izleme geçmişinizi devre dışı bıraktığınızda ana sayfanızın nasıl görüneceği konusunda yaptığı değişikliği duyurdu. Artık video hizmetinin ana akışı, izleme geçmişi kapalı olan ve daha önce bir izleme geçmişi olmayan kişiler için çok farklı ve biraz da boş görünecek. Bu değişiklik, yalnızca arama çubuğunu ve rehber menüsünü göstererek daha akıcı bir tarama deneyimi sağlayacak. Ana sayfanızda sadece abone olunan kanallara göz atabilecek ve Konu sekmelerini görebileceksiniz.

Şirket yayınladığı bir blog yazısında "Bugünden itibaren, YouTube izleme geçmişini kapattıysanız ve daha önce bir izleme geçmişiniz yoksa, video önerileri sunmak için ana akış devre dışı bırakılacak" dedi. Ana akışın çok daha farklı görünebileceğini söyleyen şirket, arama çubuğunu ve sol taraftaki kılavuz menüsünü görebileceğimizi, ancak önerilen video akışı olmayacağı için daha kolay arama yapmamıza olanak tanıyacağını belirtiyor.

YouTube, değişikliklerin önümüzdeki birkaç ay içinde yavaş yavaş uygulamaya konulacağını söylüyor. Fakat şirketin belirttiğine göre, değişiklik hesabınıza uygulandıktan sonra istediğiniz zaman izleme geçmişi ayarlarınızı değiştirerek görünümleri değiştirebileceksiniz.