Windows XP Freestyle Update, Windows 10'u Windows XP'ye dönüştürüyor

Windows XP Freestyle Update, Windows 10 kullanan ama Windows XP'yi özleyenler için kusursuz bir deneyim vaat ediyor.

Windows 10'u Windows XP'ye dönüştürün

Bilgisayarınızın olabildiğince iyi çalışmasını istiyorsanız, gizlilik veya güvenlik risklerinden kaçınmak konusunda ciddiyseniz, orijinal bir Windows kurulumuna bağlı kalmak tek seçeneğiniz. Ancak bazen, farklı Windows sürümleri de ortaya çıkıyor ve kesinlikle dikkate değer olabiliyor. Windows 11'i sistem gereksinimlerini atlayan ve pek çok fazlalıktan arındırılmış bir üçüncü taraf sürümü olan Tiny11'den zaten daha önce bahsetmiştik. Şimdiyse Windows 10'u neredeyse ayırt edilemez bir Windows XP kopyasına dönüştüren, inanılmaz derecede başarılı bir seçenek ile karşı karşıyayız.

Windows XP Freestyle Update, 22 yıllık bir tasarımla değiştirilmiş bir Windows 10 (sürüm 1809) yüklemesi. Birçok kişinin Windows'un altın çağı olarak gördüğü Windows XP'nin görünüşünü ve verdiği hissi başarıyla Windows 10'a taşıyor. Eski Dosya Gezgini, Görev Yöneticisi, Denetim Masası, Başlat menüsü ve Internet Explorer (aslında yeni bir görüntüye sahip bir Firefox) gibi uygulamalarla geliyor. Hatta 3D Pinball ve Paint uygulamaları bile bu yüklemede yer alıyor.

Elbette, Windows XP’yi kullanmış olanlar bu sürümde bazı farkların olduğunu fark edeceklerdir. Ayrıca, bazı önemli sınırlamalar ve sorunlar, modu birincil işletim sistemi olarak kullanmanızı engelliyor. Örneğin, %100'ün üzerindeki herhangi bir DPI her şeyi bozabiliyor, Dosya Gezgini'ndeki düğmeler ve bağlantıların tamamı çalışmıyor ve işletim sisteminin bazı bölümleri bozulmuş Windows 10 gibi görünüyor. Yine de, bu yüklemenin üçüncü taraf uygulamaların hiçbirinin başaramayacağı en yakın modern Windows XP kopyası olduğunu söyleyebiliriz.

Ancak modu indirmeden önce, değiştirilmiş Windows ISO'larını kullanmanın gizlilik risklerinden ve yasal sonuçlarından haberdar olmanızda fayda var. Ayrıca mod etkinleştirilmemiştir ve orijinal bir Windows 10 anahtarı gerektiriyor.