Medya kuruluşlarına USB belleklerle bombalı saldırılar düzenliyorlar

Ekvador'da kimliği bilinmeyen birileri, USB bellekleri ölümcül bombalara dönüştürerek haber medyasını susturmaya çalışıyor.

USB bellekle bombalı saldırı yapıyorlar

Her bulunan USB belleğin bilgisayara takılmaması gerektiğini herkes bilir. Zira bu yolla bilgisayarınıza pek çok kötü amaçlı yazılım girebilir ve kişisel verilerinizi kaybedersiniz. Ancak görünen o ki, bundan çok daha kötü bir senaryo daha var: USB belleğin gerçek bir bombaya dönüşmesi...

Çok sayıda haber kaynağı, patlayıcılarla donatılmış USB belleklerin Ekvador'daki gazetecilere postalandığını bildiriyor. Bu USB’lerin en az 5 farklı haber merkezine, tehdit notları eşliğinde gönderildiği rapor ediliyor. Yetkililer, belleklerin kullanıcı bilgisayarına taktığında anda patlayacak şekilde tasarlandığını söylüyor.

Şimdiye kadar sadece bir gazeteci yaralanmış durumda. Guayaquil kentinde bir TV kanalında çalışan haber muhabiri Lenin Artieda'nın sürücüyü bilgisayarına takarak patlamasına neden olduğu söyleniyor. France24'ün haberine göre Artieda USB’yi bilgisayarına taktıktan sonra "hafif el ve yüz yaralanmaları" yaşadı, ancak patlamadan ciddi bir yara almadı.

Bu patlayan USB’lerin arkasında kimin olduğu belli değil, Ekvador hükümeti ve yetkilileri soruşturmayı sürdürüyor. Umarız bunu yapanlar adalete teslim edilir. Siz siz olun, sürücünün nereden geldiğini bilmiyorsanız, bilgisayarınıza takmadan önce bir kez daha düşünün.