Son dönemin en iyi oyunlarından biri olan Elden Ring'i, 30 yıllık el konsolu GameBoy'a uyarlıyorlar...

Son dönemin en iyi oyunlarından biri olarak kabul edilen vr önemli bir oyuncu kitlesine ulaşan Elden Ring'i, 30 yıllık el konsolu GameBoy'a uyarlıyorlar. Ortaya çıkan ilk sonuçlar ise oldukça başarılı görünüyor...

Son dönemin en iyi oyunlarından biri olan Elden Ring'i 30 yıllık GameBoy için yeniden yapıyorlar!

Elden Ring, bu yıl piyasaya sürülen oyunlar arasında eleştirmenlerce en çok beğenilen oyunlardan biri olabilir. Peki bu oyunu orijinal Game Boy'da oynamaya ne dersiniz?

Bir Elden Ring hayranı, FromSoftware destanının bir 'yeniden uyarlamasını' geliştirmeye başlayarak, oyunun devasa açık dünyasını Nintendo'nun çığır açan el konsoluna uyacak şekilde küçültmeye başladı.

Belki de daha etkileyici bir şekilde geliştirici Shin, Elden Ring'in gerçek donanım üzerinde oynanabilir hale gelmesini planlıyor. Yani, eski bir Game Boy'unuz varsa, PC'deki bir emülatörü kullanarak değil, gerçekten GameBoy’unuzu kullanarak Elden Ring’i oynayabilirsiniz.

Hızla viral hale geldiği Elden Ring alt dizininde Shin, yeniden yapılanma için bir konsept kanıtı paylaştı. Birkaç dakika uzunluğundaki bu konsept, Elden Ring'in başlangıç konumu olan Chapel of Anticipation, sonundaki Grafted Scion savaşıyla tamamlanan bir yeniden oluşturmayı içeriyor. Animasyonlar şu anda biraz ilkel olsa da, daha fazlasını görmek istediğimiz etkileyici bir konsept olduğunu söyleyebiliriz.

Shin, Elden Ring'in giriş bölgesi olan Limgrave'i Mayıs ayı sonuna kadar tamamlamayı planlıyor ve Elden Ring'in alt yapısının geliştirilmesi de sorunsuz gidiyor gibi görünüyor.

Shin’in Elden Ring sürümünün oyunun ne kadarını kapsayacağı henüz belli değil. Belirtildiği üzere, PS5 ve Xbox Series X|S oyunu muazzam bir boyuta sahip, ancak geliştiricinin büyüleyici Lands Between'in mümkün olduğu kadarını bir Game Boy macerasına çevirmesinin heyecanla beklenildiği kesin...