Elon Musk 4 milyar dolarlık Tesla hissesi sattı: Yatırımcılar kızgın

Tesla'nın kurucusu Elon Musk, 4 milyar dolar değerindeki Tesla hisselerini 2 gün içinde sattı. Musk, daha fazla Tesla satışı planlamadığını duyurdu.

Elon Musk 4 milyar dolarlık Tesla hissesi sattı: Yatırımcılar kızgın

Elon Musk, 44 milyar dolarlık Twitter anlaşmasının ardından, birkaç gün içinde (26 ve 27 Nisan) 4 milyar dolarlık Tesla hissesi sattı. Satış haberi Musk’ın Twitter’ın satın almasını tamamlamak için para toplamasıyla geldi.

Tesla kurucusu ve CEO’su Elon Musk'ın satışlarının büyük kısmı, 26 Nisan salı günü gerçekleştirildi. Tesla hisseleri 26 Nisan'da yüzde 12 düştü, 27 Nisan'da ise yüzde bir puandan daha az yükseldi.

Musk, “Bugünden sonra başka Tesla satışı planlanmadı” mesajını paylaştı.

Tesla Hisseleri Düşüyor

Musk, Twitter için anlaştığı 44 milyar dolarlık anlaşmanın 21 milyar doları doğrudan kendi servetinden ödeyecek. Tesla hisseleri bu beklentiyle son 5 günde yüzde 13.5 düşerken hisselerin aylık kaybı yüzde 20.2’yi buldu. Elon Musk’ın twitter ilgisi ise bazı odağının kayabileceği endişesiyle Tesla yatırımcılarını kızdırıyor.

Musk, Twitter’ı hisse başına 54.20 dolara, toplamda yaklaşık 44 milyar dolara almak için teklif vermişti. Bunu yapmak için Tesla hissesine karşı 12,5 milyar dolarlık kredi de dahil olmak üzere 25.5 milyar dolarlık tam taahhütlü borç alıyor.

Sözleşme Şartları

Twitter Musk’ın teklifini bu haftanın başlarında kabul etti. Musk, satın alma anlaşmasını tamamlamak için yeterli finansmanı sağlayamazsa Twitter’a 1 milyar dolarlık bir fesih ücreti ödemek zorunda kalacak. Twitter da rakip bir teklifi kabul ederse veya hissedarlar anlaşmayı reddederse Musk’a 1 milyar dolar borçlu olacak.

Detaylar: Elon Musk veya Twitter satın alma anlaşmasından çekilmek isterse, birbirlerine ceza ödemek zorunda kalacaklar: İşte o cezanın miktarı!

Forbes verilerine göre 246 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin insanı olan Musk’ın servetinin önemli bir bölümü elindeki Tesla ve SpaceX hisselerinden oluşuyor.

Tesla’nın piyasa değeri, Musk’ın sosyal medya platformunda %9,2 hissesini açıkladığı 4 Nisan’dan beri düşüyor. 26 Nisan’da, Musk’ın Twitter’ı satın almak için bir anlaşma yaptığı gün elektrikli otomobil üreticisinin hisse fiyatı %12 düşmüştü.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: