Elon Musk veya Twitter satın alma anlaşmasından çekilmek isterse, birbirlerine ceza ödemek zorunda kalacaklar: İşte o cezanın miktarı!

Eğer Elon Musk Twitter'ı almaktan vaz geçerse ya da Twitter satın alma anlaşmasından çekilmek isterse, ödemek zorunda kalacakları ceza miktarı belli oldu.

Elon Musk Twitter'ı almaktan vazgeçerse, bu cezayı ödemek zorunda kalacak

Elon Musk’ın, eğer 44 milyar dolarlık Twitter satın alımından vaz geçmek isterse, Twitter'a 1 milyar dolarlık bir fesih ücreti ödemek zorunda kalacağı açıklandı. Anlaşmanın şartlarını detaylandıran resmi dosyada, Twitter'ın da belirli koşullar altında satıştan çekilmesi halinde aynı ücreti ödemek zorunda kalacağı da belirtiliyor.

Musk’ın satın alma sırasında kullanacağı fonlar, 13 milyar dolar finansman sağlamayı taahhüt eden Morgan Stanley ve diğer finansal kurumlardan geliyor. Kurumlar ayrıca Tesla ve diğer şirketlerdeki hisselerine karşı Musk'a 12,5 milyar dolar marj kredisi verecek. Musk'ın da yaklaşık 21 milyar dolarlık öz kaynak finansmanı sağlaması bekleniyor.

Musk herhangi bir nedenle bu anlaşmadan vaz geçmeyi talep ederse, Twitter’a 1 milyar dolar ceza ödeyeceği imza altına alındı.

Anlaşma dosyasında ayrıca, bu anlaşma eğer 24 Ekim 2022'ye kadar tamamlanmazsa iki tarafın da anlaşmayı feshedebileceği yazıyor. Ancak, bu tarihin antitröst yasası, yabancı yatırım yasaları veya bu süre zarfında anlaşmanın kapanmasını etkileyebilecek diğer hükümet eylemleriyle ilgili şartlar değişme ihtimaline karşı 6 ay uzatılabileceği de belirtiliyor.