Elon Musk elinde lavabo ile twitter binasında: Twitter profilini de değiştirdi

Yılan hikayesinde sona yaklaşıldı: Elon Musk Twitter'ı satın alma girişiminin bu hafta bitmeden tamamlanabileceğini söyledi. Bu açıklamadan bir süre sonra da Elon Musk, twitter binasından video paylaştı. Videoda Musk'ın elinde bir lavabo taşıdığı görülüyor.

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almak için 44 milyar dolarlık anlaşmayı Cuma günü tamamlaması beklenirken, ünlü milyarder yine “acayip” bir tweet ile gündeme gelmeyi başardı: Twitter genel merkezine, elinde bir lavabo ile girdiğini gösteren video...

Musk ayrıca Twitter profilinde kendisini Chief Twit (Baş Twit) olarak ve konumunu San Francisco merkezli Twitter merkezi olarak değiştirdi.

Musk elinde lavabo ile twitter binasından paylaştığı tweete şu notu düştü: "Twitter'in ana merkezine girerken – önce iyi düşün"

Musk'ın Twitter'ın genel merkezine girişi anlaşma tamamlanmaya yaklaşırken gerçekleşti. ABD'nin Delaware eyaletinde, Chancery Mahkemesi Yargıcı Kathaleen McCormick, taraflara anlaşmayı tamamlama veya sonuca karar vermek için Kasım ayında duruşmaya çıkma seçenekleri için Cuma günü saat 17: 00'ye kadar süre vermişti. Musk'ın ise Pazartesi günü, anlaşmayı kısmen finanse eden bankacılara Cuma gününe kadar tamamlayacağını söylediği bildirildi.

Bloomberg News'in bildirdiğine göre, toplam yedi banka, anlaşma için yaklaşık 13 milyar dolarlık finansman hazırlıklarını tamamladı ve Musk'a nakit göndermek için gerekli belgeleri imzalıyor. Konuya aşina olan isimsiz kaynaklara atıfta bulunan Bloomberg'e göre, nakit Perşembe günü anlaşmanın tamamlanmasından önce emanette tutulacak.

Morgan Stanley, yaklaşık %27 ile borcun büyük kısmını üstlendi, ardından her biri yaklaşık %21'lik bir paya sahip olan Bank of America, Barclays ve MUFG takip ediyor.

Medya raporunun ardından Twitter hisseleri yükselmeye devam etti ve şu anda hisse başına yaklaşık 53,34 $ seviyesinde bulunuyor.

NE OLMUŞTU?

Musk, Twitter'a yaptığı ilk teklifin ardından, bot hesaplar hakkında kendisine yanlış bilgi verildiğini öne sürerek anlaşmadan çekildiğini duyurmuştu. Bunun üzerine Twitter, konuyu mahkemeye taşımıştı ve tüm gözler, davanın görüleceği güne çevrilmişti.

Ama ani bir kararla Musk, birkez daha Twitter'ı satın alabileceğini söyleyerek herkesi şaşırttı. Ve şimdi işler rayına girmiş gibi görünüyor.

Musk, kilit finans ortaklarına anlaşmanın Cuma gününe kadar tamamlanacağını belirtmiş olsa da, Kasım ayına ertelenen davada mahkemeyle yüzleşmek istemediği sürece bu konuda çok az seçeneği var. Mahkemeden kaçınmak için satın almayı bu ay içinde bitirecek gibi görünüyor.

Son durumda, Twitter’ın 7.500 kişilik kadrosundan 1.100 kişi Musk’ın satın alma planlarına tepki olarak firmadan ayrılmayı seçmişti. Konu hakkında Musk veya Twitter henüz resmi bir açıklama yapmış değil.