Musk - Twitter davası ertelendi: Elon Musk, Twitter ile savaşında neden "çark etti?"

Bir hukuk profesörü, Musk’ın Twitter ile savaşında neden geri adım attığını çok net sözlerle açıkladı. Bu arada, davanın da ertelendiği bildirildi.

Elon Musk, neden "çark etti?"

Elon Musk'ın Twitter'ı bot hesaplar hakkında yalan söylemekle suçlayıp satın alma anlaşmasını iptal etmesinin ardından, herkesin gözü iki taraf arasındaki hukuk savaşına çevrilmişti. Ama Musk yine herkesi şaşırtarak, geçtiğimiz günlerde Twitter'ı satın almaya hazır olduğunu söyledi. Peki ama ünlü milyarder, neden Twitter'ı tekrar satın almayı kabul etti?

Bu sorunun birkaç cevabı olabilir, ancak hukuk profesörü Robert Miller’a göre en büyük neden, davayı kaybedeceğinden neredeyse emin olması. Elbette, eğer kaybederse, anlaşmayı orijinal fiyattan ödemek zorunda kalacaktı ve Musk bunu biliyordu.

Musk, Twitter'ı para kazanılabilir günlük aktif kullanıcılarının (mDAU) yüzde 5'inden azının spam veya sahte olduğu tahmininde yalan söylediğini iddia ederek 44 milyar dolarlık anlaşmadan çıkmaya çalışmıştı. İki hafta içinde yapılacak olan duruşmada, Musk'ın zaten davayı kaybedeceği düşünülüyor.

Miller, "Bu noktada, avukatlarının Twitter'dan alacakları tüm belgelere sahip olduğunu düşünüyorum ve muhtemelen bu iddialarından bir şey çıkmayacağını biliyorlar" dedi. Miller, Musk iddia ettiği şeyi gerçekten kanıtlasaydı, 1 milyar dolarlık tazminat ücretini de ödemek zorunda kalmayacağını söylüyor. Ancak Miller da, Musk'ın iddiasını mantıksız olarak nitelendirdiğini söylüyor.

Pazartesi günü Twitter'a yazdığı bir mektupta, davadan günler önce Musk, Delaware Chancery Mahkemesi'nin davayı derhal durdurması ve bununla ilgili diğer tüm işlemleri ertelemesi şartıyla anlaşmayı tamamlamayı teklif etti. Ama şurası da bir gerçek ki, sadece yapılmış bir açıklama, mahkemenin böyle bir durdurmaya gitmesi için yeterli değil. Şimdilik davanın 28 Ekim'e ertelendiğini biliyoruz. Bakalım gelecek günler neler gösterecek?