Elon Musk, işten çıkarmalar konusunda kimsenin gözünün yaşına bakmıyor

Tesla, geçtiğimiz haftalarda 14.000 çalışanı işten çıkaracağını duyurmuştu. Şimdiyse CEO Elon Musk'ın, daha da fazla kişiyi işten çıkarmayı planladığı ortaya çıktı.

Musk, işten çıkarmalar konusunda kimsenin gözünün yaşına bakmıyor

Tesla'nın dünya genelinde en az 14.000 çalışanı işten çıkarmasından sadece iki hafta sonra CEO Elon Musk, şirketin Supercharger ekibinin büyük bir kısmı ve birkaç yönetici de dahil olmak üzere yüzlerce çalışanı daha işten çıkarmayı planlıyor.

The Information'ın haberine göre Musk, Pazartesi gecesi geç saatlerde üst düzey Tesla yöneticilerine gönderdiği bir e-postada, Tesla'nın işgücünü azaltmak konusunda “kesinlikle katı” olmak istediğini yazdı. Ayrıca Salı günü sabah saat 10'dan başlamak suretiyle, “mükemmel, gerekli ve güvenilir kriterlerini karşılamayan üçten fazla kişiyi şirkette tutan” tüm yöneticilerden istifa etmelerini isteyeceğini de sözlerine ekledi.

Bunun üzerine Salı sabahı iki yöneticinin Tesla'dan ayrılacağı duyuruldu. Bunlardan biri Supercharger bölümünü yöneten ve 6 yıldır şirkette çalışan Rebecca Tinucci, diğeri ise 10 yıldan fazla bir süredir Tesla'da bulunan ve yeni ürünler bölümünü yöneten Daniel Ho.

Habere göre, Tinucci'nin 500 kişilik ekibinin çoğu da şirketten ayrılacak, ancak birkaçının başka ekiplere atanacağı bildiriliyor. Tinucci, Tesla'nın elektrikli araç şarj işine liderlik etmede ve batılı otomobil üreticilerini Kuzey Amerika Şarj Standardını kullanmaya ikna etmede etkili olan isimlerden biriydi.

Sürpriz değil

Ek işten çıkarmalar beklenmedik olsa da tamamen sürpriz değil. Tesla bu ayın başlarında 140.000 kişilik küresel işgücünün yüzde 10'undan fazlasını işten çıkaracağını açıklamıştı. Ancak Musk'ın, 2023'ün dördüncü çeyreği ile 2024'ün ilk çeyreği arasında Tesla'nın satışlarındaki düşüşü karşılayacağını düşündüğü bir miktar olan şirketin yaklaşık yüzde 20'sini işten çıkarmak istediği biliniyordu.