Elon Musk'tan, kendisine yöneltilen cinsel taciz iddiasına ilk cevap geldi

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, kendisi hakkında ortaya atılan cinsel taciz iddialarına cevap verdi. Musk iddiayı yalanlayarak tepki gösterdi.

Elon Musk’tan cinsel taciz iddiasına cevap geldi

Elon Musk’ın bir SpaceX uçuş görevlisine cinsel taciz uyguladığı ve taciz edilen görevliye “sus payı” önerdiğini iddia eden haberler, bir anda gündeme bomba gibi düştü. Herkes Musk’ın vereceği yanıtı merakla beklerken, ünlü CEO olayı siyasi saldırı olarak yorumladı.

Elon Musk, 2016 yılında özel bir jette bir uçuş görevlisine cinsel tacizde bulunduğuna ilişkin haberdeki iddiaları "tamamen gerçek dışı" olarak nitelendirdi.

Musk, iddiayı ortaya atanları yalancılıkla suçladı ve Twitter şirketini satın alma girişiminin önüne geçebilmek için kendisine bu iftiranın atıldığı görüşünü dile getirdi.

Musk “Eğer cinsel tacize meyilli biri olsaydım 30 yıllık kariyerimde böyle bir şey ilk kez gün ışığına çıkmazdı” dedi. Bir sonraki paylaşımında ise “Bu saçma iddialar gerçek dışı” diyerek haberde iddialarına yer verilen kadını ‘yalancılıkla' suçladı.

MUSK'A GÖRE SİYASİ SALDIRI

Musk, birkaç gün önce kendisine yönelik saldırıların artacağı yönünde bir mesaj paylaşmıştı. Musk'a göre bu saldırıların siyasi yönü buluyor ve iddialarla ilgili yaptığı açıklamada "Bana yönelik saldırılara siyasi mercekten bakılmalıdır. Bu, onların alçak ve standart oyunlarıdır. Ancak hiçbir şey beni iyi bir gelecek ve özgür konuşma hakkı için savaşmaktan alıkoyamaz." dedi.

'ELONGATE' ESPRİSİ YAPTI

Musk, 25 Mart 2021 tarihinde yayınladığı bir tweet’i alıntılayarak “Sonunda Elongate'i skandal adı olarak kullanıyoruz. Mükemmel.” yazdı. Bu cümlelerin sonuna bir de emoji koymayı ihmal etmedi.

Musk’ın alıntıladığı tweet’te ise, “Benimle ilgili bir skandal ortaya çıkarsa, lütfen buna Elongate deyin” yazıyor.

Musk’ın tweet’ine gelen yanıtlar ise, takipçilerinin konu hakkında kafasının bir hayli karışık olduğunu gösteriyor. Bazı yorumlarda Elon Musk’a destek verilirken, bazı yorumlarda ise Tesla CEO’su sert eleştiriler almış durumda.