Elon Musk’a cinsel taciz suçlaması: Konuyu kapatmak için 250.000 dolar ödeme yapıldığı iddia ediliyor

Elon Musk’ın 2016 yılında bir SpaceX uçuş görevlisinden “tam vücut masajı” istediği, daha fazlası için “bir at alabileceğini” söylediği ve konun kapatılması için büyük bir ödeme yaptığı iddia ediliyor.

Elon Musk, bir SpaceX uçuş görevlisi tarafından cinsel tacizle suçlandı

Insider'ın haberine göre SpaceX, şirketin kurumsal jetindeki bir uçuş görevlisinin Elon Musk’a yönelttiği cinsel taciz iddiasını çözmek için görevliye 250.000 dolar ödedi.

Insider'a göre, olay 2016'da gerçekleşti. Uçuş görevlisinin bir arkadaşına göre, şirket 2018'de isimi belli olmayan uçuş görevlisiyle anlaştı. İddiada Musk'ın "tüm vücut masajı" istediği ve uçuş görevlisine "daha fazlasını yapacaksa" bir at almayı teklif ettiğinden bahsediliyor. Insider ayrıca uçuş görevlisinin, uçuşlar sırasında Musk'a daha iyi hizmet edebilmesi için profesyonel masaj eğitimi almaya teşvik edildiğini de belirtiyor.

Görevlinin arkadaşı olayı anlatırken, "uyluğuna dokundu ve ona bir at alacağını söyledi. Ve temelde ona bir tür cinsel iyilik yapması için rüşvet vermeye çalıştı" cümlelerini kuruyor.

Haberde uçuş görevlisinin Musk'ın teklifini reddettiği ve daha sonra SpaceX'te daha az vardiya ile "cezalandırıldığını" hissettiği söyleniyor. Insider, görevlinin 2018'de bir arabulucuyla yaptığı görüşmeden sonra Musk ile anlaştığını yazıyor.

Musk, sorulara "bu hikayede çok daha fazlası olduğunu” söyleyerek cevap veriyor ve şöyle devam ediyor: "Cinsel tacize meyilli olsaydım, bunun 30 yıllık kariyerim boyunca ilk kez ortaya çıkması pek olası değil."