Elon Musk, Tesla Robotaksi'nin tanıtılacağı tarihi açıkladı

Tesla CEO'su Elon Musk, şirketin merakla beklenen elektrikli otomobillerini temel alan Robotaksi'nin tanıtılacağı tarihi X hesabından yaptığı paylaşım ile duyurdu.

Elon Musk, Tesla Robotaksi'nin tanıtılacağı tarihi açıkladı

Elon Musk, Cuma günü erken saatlerde yaptığı açıklamada Reuters'in Tesla'nın uygun fiyatlı bir elektrikli otomobil üretme planlarını iptal ettiği iddiasını yalanladı. Ve ünlü milyarder, X'te yeni yaptığı bir açıklama ile 8 Ağustos'ta yeni bir robotaksi tanıtacağını duyurdu.

Musk, borsanın kapanmasından sonra saat 16:49'da "Tesla Robotaxi 8/8'de tanıtılacak" şeklinde bir tweet attı ve herhangi bir detay vermedi. Musk genellikle büyük ve gösterişli duyurularla dikkatleri yaşanabilecek başarısızlıklardan başka bir yöne çekmeye çalışıyor. Üstelik bu, Musk'ın robotaksilerin yakında geleceğine dair verdiği ilk söz de değil. Tesla CEO'su 2020 yılında da her şeyin düzenleyicilere bağlı olduğunu söylemişti.

Reuters'in Cuma günü erken saatlerde yayınladığı haber, Musk'ı açıkça kızdırdı ve haber kaynağının doğru bilgiler vermediğini iddia etti. Ancak Reuters haberi, çok sayıda anonim kaynağa dayanarak, 25.000 dolarlık bir araç projesinden tamamen otonom bir taksi hizmetine geçişin zor olacağı yorumunu yapıyor.

8 Ağustos'ta gerçekte neler olacak bekleyip göreceğiz. Ancak Musk'ın insanların aklını başından alacak parlak bir teknoloji sunması da ihtimal dahilinde. Bununla birlikte 2010'lu yıllardaki uzmanların iddialarına bakarsak, ütopyadan sadece iki yıl uzaktayız. Morgan Stanley, 2014 yılında sürücüsüz araçların 2026 yılına kadar ütopik bir toplum yaratacağını iddia etmişti.