Elon Musk'tan bir U dönüşü daha geldi: Ünlü milyarder, Karanlık mod kararından vazgeçti

Geçtiğimiz günlerde Elon Musk'ın Twitter (yeni adıyla X) temasını kalıcı olarak karanlık yapacağını duyurmuştuk. Fakat gelen tepkiler işe yaramış olacak ki ünlü milyarder, bu karardan vazgeçti.

Elon Musk'tan bir U dönüşü daha

Elon Musk, Twitter (şimdiki adıyla X) için kalıcı bir karanlık moda geçme yönündeki kararından vazgeçti. Ünlü milyarder daha önce mikroblog platformunun gelecekte sadece karanlık mod desteği sunacağını duyurmuştu.

Bu duyurunun kısa bir süre sonrasındaysa Musk, resmi hesabından yaptığı açıklamada aydınlık temanın devam edeceğini açıkladı. Musk, karanlık modun platformda varsayılan seçenek olacağını, isteyenlerin karanlık moda geçebileceğini ancak arka planın koyu mavi renkte görünmesini sağlayan parlaklığı azaltma seçeneğinin kaldırılacağını söyledi.

Musk, platformda bir kullanıcıya; "Pek çok kişi aydınlık modun kalmasını istedi, bu yüzden kalacak, ancak varsayılan seçenek karanlık olacak" şeklinde yanıt verdi. Karanlık modu sevenler olsa da birçok X kullanıcısı Musk'ın açık temanın fişini çekme kararına karşı çıkıyordu.

Estetik bir yana, karanlık mod ayarı bir cihazı gece veya daha az ışık alan yerlerde kullanırken yardımcı olabiliyor. Beyaz bir arka plan üzerinde siyah metnin görüntülendiği geleneksel bir ayarla karşılaştırıldığında kullanıcıların gözleri için daha uygun. Öte yandan, karanlık mod astigmat ve disleksisi olan kişiler için rahatsızlığa sebep olabilir.

Temayı web sitesinden Ayarlar ve Destek kısmına tıklayarak değiştirebilirsiniz.