Elon Musk, Uzaya Heykel Gönderiyor

Birkaç gün sonra uzaya gönderilecek olan bu sanat eseri, ona bakarak bazı şeyleri tekrar düşünmenizi istiyor!

Musk, uzaya sanat eseri yolluyor!

SpaceX'in kurucusu Elon Musk, sanat ve bilimi bir araya getirerek Amerikan sanatçı Trevor Paglen'in bir heykelini uzaya gönderecek.

'Orbital Reflector' adlı sanat eseri, Kaliforniya'daki Vandenberg Hava Kuvvetleri üssündeki SpaceX Falcon 9 ile fırlatılacak. Sanat ve bilim, binlerce olmasa da yüzlerce yıldır sıkı bir ilişkiye sahip. Gray's Anatomy'nin detaylı iskelet çizimlerinden Leonardo Da Vinci'nin karmaşık mekanik çizimleri, bunlardan sadece ikisi.

Sanat eserleri ilk kez uzaya gönderilmiyor ancak çıplak gözle görülebilme amacı taşıyan bir heykel, ilk kez gönderiliyor. Orbital Reflector bir şişme Mylar olduğundan ilk başta Büyük Kepçe Takımyıldızındaki bir yıldız kadar parlak görünecek ve sekiz hafta sonra atmosferde parçalanacak.

Sanat eseriyle Paglen, "uzayı (veya boşluğu) bir yere dönüştürme" ve iletişimden finansa birçok kullanım alanı olan, uzaktan görünmeyen uyduların farkına varmamız amacını taşıyor. Orbital Reflector web sitesine göre heykel, "hepimizi gece gökyüzüne bakıp, yerimizi düşünmemizi ve bu gezegende hep birlikte nasıl yaşadığımızı yeniden değerlendirmemizi" sağlayacak.

Okuyucu Yorumları