Elon Musk’ın Twitter için "korkunç" planı ortaya çıktı: Yüzde 75 gidiyor!

Elon Musk'ın Twitter'ı satın alması durumunda uygulamaya koyacağı "korkunç planı" ortaya çıktı.

Elon Musk’ın Twitter için "korkunç" planı ortaya çıktı

Şu anda Twitter'da yaklaşık 7.500 kişi çalışıyor ve eğer Elon Musk Twitter’ı satın alırsa bunların yüzde 75'ine kapıyı göstereceği iddia ediliyor. Şirketi satın almak üzere olan Elon Musk, potansiyel yatırımcılara maliyetleri düşürmek için büyük çaplı işten çıkarmalar planladığını söylüyor.

Musk'ın Twitter'ın satın alımını 28 Ekim'e kadar kapatması gerekiyor. Anlaşmanın devam ettiği, Twitter’ın çalışanlarının hisse senedi ödüllerini dondurmasından anlaşılıyor. Anonim kaynaklar, anlaşmanın iyi niyetle ilerlediğini söylüyor.

Ancak yine de işten çıkarmalar planlanıyor. Musk'ın teklifinden önce, Twitter yönetimi işgücünün neredeyse dörtte birini kesmeyi ve maaştan 800 milyon dolar kesinti yapmayı planlıyordu. Musk'ın planladıkları ise çok daha büyük çapta. Eski Twitter yöneticilerinden biri, böyle bir durum olursa Twitter'ın daha fazla hack'le karşılaşması muhtemel olduğunu söylüyor, kullanıcılar da bunu büyük olasılıkla hemen fark edecekler. Musk’ın çalışan sayısını azaltmak için bir zamanlar Microsoft’ta uygulanan ve geri tepen puan sıralamasını uygulamayı planladığı iddia ediliyor.

Musk, Twitter için "açıkça fazla ödeme" yaptığını söyledi ve anlaşmaya dahil olan firmalardan birinin genel ortağı Business Insider'a "Dürüst olmak gerekirse hepimiz bundan kurtulmaya çalışıyoruz" dedi. Aynı zamanda, üç yıl içinde geliri ikiye katlamayı hedeflediğini söylüyor ancak bunu nasıl yapacağını açıklamıyor.