Elon Musk’ın Twitter'ı satın alması, jetini takip eden Twitter hesabı Elon Jet'i nasıl etkileyecek?

Elon Musk Twitter’ı satın alsa da, Twitter’da jetinin konumunu paylaşarak ünlü milyarderi sinirlendiren Elon Jet hesabı eylemlerine devam edeceğini açıkladı.

Elon Musk’ın jetini takip eden Twitter hesabı, Musk'a yine meydan okudu

Jack Sweeney ismini ilk kez, Elon Musk'ın jetinin konumunu Twitter üzerinde paylaşan Elon Jet hesabının sahibi olarak duymuştuk. Elon Musk daha önce Sweeny’i durdurmak istemiş ve bunun karşılığında 5.000 dolar önermişti. Takip projesini 2020’de başlatan Sweeny talebi reddetmiş ve 50.000 dolar istemişti. Bunun karşılığında Musk da onu engellemişti.

Elon Musk'ın özel jetinin yerini sürekli olarak takip ederek Twitter üzerinden tweet'leyen gencin hesabının akıbeti, Twitter'ın Musk tarafından satın alınması sonrasında merak konusu oldu. Ama o, sosyal medya platformunu ele geçirmeyi başarsa bile Musk'ı sinirlendirmeye devam edeceğini açıkladı.

Elon Jet hesabını kullanarak Musk'ın jetinin konumunu tweet'leyen Jack Sweeney, eğer Twitter kendisini engellerse bu eylemi diğer sosyal medya platformları aracılığıyla devam ettireceğini ve insanları jetin konumu hakkında bilgilendirmeye devam edeceğini açıkladı.

Sweeney, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrasındai Rus oligarklarını da hedef almaya başlamıştı. Kısa süre önce ise hesabının "jetin nerede olduğunu bildirme hakkına sahip olduğunu" tweet'ledi ve “ADS-B verileri herkese açık, dünyadaki her uçağın bir konum aktarıcıya sahip olması gerekiyor” diye yazdı.

Twitter politikası, diğer sitelerde bulunan verilerin paylaşılmasına izin verdiğinden dolayı kanunen suç unsuru olan bir şey yapmadığını da belirtti.