Elon Musk'ın X'i, şimdi de paylaşılan makalelerden başlıkları kaldırdı

X ya da eski adıyla Twitter, platformda yaptığı değişiklere tam gaz devam ediyor: Şimdi de paylaşılan makalelerden başlıklar kaldırılıyor.

X, şimdi de paylaşılan makalelerden başlıkları kaldırdı

İlk olarak bir aydan fazla bir süre önce ima edildiği şekilde X, sitede yayınlanan bağlantıların görsel önizlemelerinde bir tasarım değişikliğine gitti. Bu değişiklik, sitenin “estetiğini iyileştirme” ve aynı zamanda platformdaki orijinal içeriği artırma amacıyla, gönderide yer alan görselden başlıkları ve URL ön izlemesi dışındaki hemen hemen tüm diğer ayrıntıları kaldırıyor.

Bağlantılı makalenin kendisi ön izlemede başka hiçbir şey göstermiyor ve görsele tıklamak veya dokunmak sizi yine doğrudan bağlantılı içeriğe götürüyor. Ön izlemenin gönderide kapladığı alanın azalması, gelecekte bağlantılarla daha fazla metnin paylaşılmasına imkan tanıyabilir.

Musk, neredeyse bir yıl önce,Twitter’ı satın aldığından beri artık X olarak adlandırılan hizmet üzerinde kayda değer değişiklikler yapmaya devam ediyor. Pek çok kullanıcı bu sebepten dolayı platformdan ayrılarak Mastodon gibi halihazırda mevcut merkezi olmayan sosyal medya formları veya Meta gibi rakip şirketlerin yeni teklifleri gibi alternatiflere geçiş yapıyor.

İlginç bir şekilde X’in, Musk’ın geçtiğimiz yıl görevi devralmasından bu yana reklam gelirini kaybetmeye devam ettiği de bildirildi. Musk ve mevcut CEO Linda Yaccarino, Yaccarino’nun geçtiğimiz hafta Vox Media ile yaptığı röportajda da belirtildiği üzere, 2024’ün başlarında hedeflenen karlılığa doğru ilerlemeye devam edebilmesi için reklam sağlayıcılarını tekrar platforma dönmeye teşvik etmek amacıyla sitedeki reklam yapısında değişiklikler yapmaya istekli.