Elon Musk'ın yapay zeka sohbet robotu Grok'a ulaşmak artık daha kolay

Elon Musk, kendi yapay zeka şirketi xAI tarafından geliştirilen yapay zeka sohbet robotu Grok'u X Premium üyelerinin kullanımına açılacağını duyurdu.

Elon Musk'ın yapay zeka sohbet robotu Grok'a ulaşmak artık daha kolay

Elon Musk’ın yapay zeka şirketi xAI’nin OpenAI’nin ChatGPT’sine yanıtı olarak geliştirdiği Grok yapay zeka sohbet botu (chatbot), bu haftanın sonlarında X’in Premium abonelerinin kullanımına sunulacak. Musk, Grok’un genişletilmiş kullanılabilirliğini bir tweet ile ve chatbot ile bir konuşmanın doğrudan X web sitesinde nasıl yayınlanacağına dair eğitici bir videoyla duyurdu. Grok, erken beta sürümünden çıktığından beri X’in Premium+ abonelerinin kullanımına sunuluyordu. Göreceli olarak daha ucuz olan Premium seviyesi üyelere sunulması, Grok’u daha fazla kullanıcı için erişilebilir hale getiriyor.

Musk’ın xAI’si, chatbot’un temelini oluşturan Grok-1 modelini Mart ayı ortasında açık kaynaklı hale getirdi. Musk, bundan sadece birkaç hafta öncesinde OpenAI ve Sam Altman’ı kar peşinde koşmakla ve kar amacı gütmeyen misyonlarını terk etmekle suçlayarak dava açmıştı. Davada OpenAI’nin “insanlığın yararından ziyade Microsoft’un karını en üst düzeye çıkarmak için” üretken yapay zeka geliştirmeye başladığını iddia etti ve bunun “Kurucu Anlaşmaya açık bir ihanet” olduğunu söyledi.

Ancak bu iddiaları çürüten OpenAI, teknolojisini açık kaynak olarak kullanmak için “herhangi bir Kurucu Anlaşma veya Musk ile herhangi bir anlaşma olmadığını” söyledi. Şirket, Musk’ın, gelecekte kar amacı güden bir kuruluşa dönüşümün yapılacağını bilmekle kalmadığını, aynı zamanda bunun planlanmasına da dahil olduğunu ve başlangıçta çoğunluk hissesi, ilk yönetim kurulunun kontrolü ve CEO pozisyonunu istediğini söyledi.