Elon Musk'tan Apple için özür gibi açıklama

Apple'la adeta dalga geçen önemli ismin yaptığı "U-Dönüşü", Apple hayranlarının sinirini azaltamadı!

Apple için özür gibi açıklama

Eğer bir firmanın CEO'su iseniz, her birinde ne söylediğinizi hatırlayamayacağınız kadar fazla röportaj veriyor olabilirsiniz. Ayrıca eğer ruh halinizin değişken olduğu günlerde röportaj düzenliyor olma ihtimali de oldukça yüksek ve bu durum, birbiri ile çeşitli konulanda çelişen ve pişman olabileceğiniz açıklamalar yapmanıza neden olabilir.

Belki de bu durum, Tesla CEO'su Elon Musk'ın Almanya'dan Handelsblatt ile yaptığı röportaj için de geçerli olabilir. Musk'ın bu röportajda kurduğu cümleler, muhtemelen şaka ile karışık bir şekilde Apple'ın, Tesla'nın "elden çıkardığı" mühendisleri işe aldığı yönündeydi.

Musk, Apple'ın araba alanına adım attığı yönündeki iddialar hakkında sorulan soruya cevap olarak şu cümleleri kurmuştu: "Apple Watch'a hiç baktınız mı? Hayır, cidden... Apple'ın bu yönde hareket etmesi ve yatırım yapması güzel. Ama arabalar, telefonlar veya akıllı saatler ile karşılaştırıldıklarında çok daha karmaşıklar."

Bu cümleler, bir zamanlar bir araya gelmesi muhtemel olarak görülen iki firmanın, Apple ve Tesla'nın bir anlaşmazlık içinde olup olmadığı sorularını doğurmuştu. Neyse ki Musk, Cuma günü Twitter'da yaptığı açıklama ile Apple ile bir anlaşmazlığı bulunmadığını belirtti.

İlk tweet'inde "Apple'dan nefret etmiyorum. (Apple) Pek çok yetenekli insana sahip harika bir firma. Ürünlerini seviyorum ve bir EV üretecekleri için memnunum." cümleleri bulunmaktaydı. Dikkatli bir görünüm sergileyen kişiler, Apple'ın bu "yetenekli kişilerinin" halen Tesla için yeterince yetenekli olmadıklarını söyleyebilirler. Ayrıca Musk'ın cümlesinin, Apple'ın kesinlikle elektrikli bir araç (EV) ürettiği yönünde doğrulama olarak da algılayabilirler. Hatta bu bilginin kaynağı, iddiaya göre Tesla'nın elden çıkardığı ve Apple'ın işe aldığı mühendisler olabilir.

Musk'ın ikinci tweet'i ise Watch hakkındaki görüşlerini içermekteydi. "Saat hakkında, Jony ve ekibi güzel bir tasarım yarattılar ama işlevsellik henüz ilgi çekici değil. Versiyon 3'e kadar bekleyelim."

Ancak Musk'ın bu tweet'leri bile, Apple hayranlarından aldığı tepkiyi azaltmaya yetmedi. Hatta bazı hayranlar, Apple'ın üç ayda elde ettiği karın Tesla'nın 2015 yılında elde edeceği kardan fazla olması nedeniyle, Tesla CEO'sunun Apple'ı kıskandığını iddia ediyor.

En eğlenceli ve fırsatçı yorumlardan biri ise Pebble'ın ürün yöneticisi Henry Levak tarafından yapılmış durumda: "Bu süre içerisinde (Watch) yerine sana bir Pebble Time Steel gönderebilir miyim? :)"

Okuyucu Yorumları