Elon Musk’tan ChatGPT’ye rakip geliyor: TruthGPT ile tanışmaya hazırlanın

Elon Musk, TruthGPT adını verdiği yeni bir yapay zeka platformu geliştirmeye başladığını duyurdu. TruthGPT’nin doğrudan ChatGPT’ye rakip olması bekleniyor.

Elon Musk’tan ChatGPT’ye rakip geliyor: TruthGPT

Elon Musk, Open AI ile rekabet etmek için AI endüstrisine hızlı bir giriş yaptı. Google'ın ana şirketi Alphabet'in AI araştırma kolu olan DeepMind'dan mühendisleri transfer eden ve X.AI adlı bir yapay zeka şirketi kuran ünlü milyarder, şimdi de TruthGPT olarak adlandırdığı ve doğrudan ChatGPT’ye rakip olacak gibi görünen bir yapay zeka platformu geliştireceğini duyurdu.

Musk'ın açıklamalarına göre bu platform, Microsoft'un Bing AI ve Google'ın Bard'ı ile rekabet edecek şekilde tasarlandı.

İsin ilginç tarafı ise, Musk'ın bu duyuruyu, ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI gibi AI laboratuvarlarını "derin riskler" nedeniyle geliştirmeyi yavaşlatmaya çağıran açık bir mektubu imzalamasından kısa bir süre sonra gelmiş olması.

Musk'ın, bir süre önce büyük miktarda GPU satın almasının ardından bir ChatGPT alternatifi geliştirme planları olduğu zaten konuşulmaya başlanmıştı. Ve görünüşe göre Musk, bu söylentileri boşa çıkarmadı.

TruthGPT’nin ne zaman hizmete gireceği ya da ChatGPT’den ne kadar farklı olacağı konusunda heniz bir bilgi bulunmuyor. Ancak Musk’ın sabırsızlığı düşünüldüğünde, bunun için çok fazla beklemeyeceğimizi tahmin edebiliriz.