Elon Musk'tan tepki var: Apple bunu yaparsa şirketlerde yasaklarım

WWDC etkinliğinde yeni iOS 18’I tanıtan ve OpenAI ile birlikte çalışarak cihazlarına ChatGPT entegrasyonunu getireceğini duyuran Apple, Elon Musk’I fena halde kızdırdı.

Elon Musk'tan tepki var: Apple bunu yaparsa şirketlerde yasaklarım

Musk, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı bir dizi paylaşımda Apple ve OpenAI'nin kullanıcıların bilgilerini koruyup korumayacağına ilişkin endişelerini paylaştı.

İki şirket arasındaki yazılım entegrasyonunu “kabul edilemez bir güvenlik ihlali” olarak nitelendiren Musk, Apple'ın “gerçekte neler olup bittiğine dair hiçbir fikri olmadığını” iddia etti. “Apple'ın kendi yapay zekasını üretecek kadar zeki olmadığı halde OpenAI'nin güvenliğinizi ve gizliliğinizi koruyacağını garanti edebilmesi son derece saçma” diyen Musk, OpenAI'yi işletim sistemi düzeyinde entegre etmesi halinde Apple cihazlarının kullanımını şirketlerinde yasaklayacağını söyledi.

'CİHAZLAR KAPIDA ALINIR, FARADAY KAFESİNE KONULUR'

Musk, doğrudan Apple CEO'su Tim Cook'un bir gönderisine de yanıt verdi ve Cook “bu ürpertici casus yazılımı durdurmaya” karar vermediği sürece Apple cihazlarını şirketlerinin tesislerinden içeri giremeyeceğini açıkça belirtti. Şirketlerinin ziyaretçilerinden Apple cihazlarını kapıda kontrol etmelerinin isteneceğini, cihazların Faraday kafesinde saklanacağını söyledi.

Apple, bugün akıllı kişisel asistanı Siri ile gerektiğinde sohbet robotu ChatGPT'ye erişilebileceğini ve ChatGPT ile entegrasyonun yılın ilerleyen zamanlarında iOS 18, iPadOS 18 ve macOS Sequoia'ya geleceğini duyurmuştu.

Musk 2015 yılında OpenAI'nin kurucuları arasındaydı ve 2018 yılında yönetim kurulundan istifa etti. Son zamanlarda şirketi ve CEO Sam Altman'ı sert bir dille eleştiriyordu. Mart ayında Musk, OpenAI ve Altman'a, diğerlerinin yanı sıra, şirketin “insanlığın genel yararı için” yapay zeka geliştirme yönündeki kuruluş misyonunu terk ettikleri iddiasıyla dava bile açtı.