Elveda Samsung!

Teknoloji devi Samsung bir daha bu kategoride üretim yapmayacak... Sürpriz Galaxy ise çöpe gidiyor!

Elveda Samsung!

Samsung, Ativ One 5 Style masa üstü bilgisayarını tanıtalı daha henüz bir hafta geçmişken hiç beklenmedik bir karar aldı: Firma bundan böyle masa üstü bilgisayar kategorisinde ürün vermeyeceğini açıkladı. Firmanın bu kararı almasında, bilgisayar pazarındaki değişimin ve PC satışlarındaki düşüşün etkili olduğu belirtiliyor.

Firmadan gelen açıklamada bundan böyle yüksek gelir getiren akıllı telefon, tablet ve diz üstü bilgisayar pazarına daha fazla ağırlık vermek istedikleri belirtiliyor. The Korea Times gazetesine açıklamalarda bulunan bir Samsung yetkilisiyse, firma kaynaklarını gelir getiren alanlara kaydırmak için doğru zamanı seçtiklerini belirtti: "Tabletler, all-in-one bilgisayarlar ve karma PC'ler firmamızın şu an eğildiği kategoriler. Samsung, kar getiren kategorilere yönelerek PC bölümünü yeniden yapılandırmaya devam edecek."

Firmanın yeni bir masa üstü PC'nin tanıtımını yapmasının üzerinden henüz bir hafta geçmişken böyle bir karar almasının şaşkınlık yarattığını söyleyebiliriz. Kimi sektör analistlerinin firmanın " Galaxy S4 PC" gibi bir bilgisayar üretebileceğini iddia ettiği bir sırada gelen karar bu yöndeki tüm umutları boşa çıkarmış durumda.

Okuyucu Yorumları