EMC, XtremIO'yu satışa sundu!

EMC, tamamen flash teknolojisini kullanan yeni sistemi XtremIO'yu satışa sundu!

EMC, XtremIO'yu satışa sundu!

EMC, dikkat çeken bir mimariye sahip, tek özel üretim tamamı flash teknolojili sistemi EMC XtremIO'yu satışa sundu. Yeni sistemin mimarisi gerçek hayatta kullanılan uygulamalar için tutarlı ve öngörülebilir performansın yanı sıra, daha az gecikme süresi sunuyor. XtremIO diğer tamamı flash teknolojili sistemlere göre gelişmiş üstün sistem özellikleri içeriyor.

EMC Gelişmekte Olan Teknoloji Ürünleri Bölümü Başkanı CJ Desai konuyla ilgili açıklamasında; "Flash teknolojisi kendinden önce gelen teknolojilerin yerini hızla alan önemli bir teknoloji olarak kabul edilmeye devam ediyor. Bu da veri depolama pazarında inanılmaz fırsatlar doğuruyor. Hem fiziksel hem de sanal ortamlarda, gelecek nesil veri merkezi iş yüklerinden doğan performans için büyük talep var. EMC'nin stratejisi tüm veri depolama altyapısı içinde müşterilerinin tercihlerine karşılık verebilen, türünün en iyisi ürünlerden oluşan portföyüyle flash teknolojisinden faydalanmak. XtremIO ile bu hızlı büyüyen pazara daha fazla tutarlı ve öngörülebilir performans, daha fazla ölçeklenirlik, daha fazla entegrasyon özelliği ve daha fazla veri hizmeti sağlayan özel bir çözüm sunuyoruz. Daha da önemlisi bunu temeli çok daha sağlam olan bir mimari üzerinde sunuyoruz. Bu da zaman içinde EMC olarak daha fazla katma değere sahip özellikler sunmamıza olanak sağlayacak."

Bu özellikler arasında, SSD arızalarına karşı koruma için flash'a özel veri koruma algoritması, sürekli çalışır olma özelliği, global veri miktarı azaltma stratejisine uyumluluk ve performans ve kapasitede doğrusal artışlar sunan, ölçeği genişletilebilir çoklu kontrol birimi yer alıyor. XtremIO'nun mimarisinin tüm bu özellikleri sağlamasının sebebi uyum içinde çalışan dört farklı teknoloji: içerik tabanlı veri yerleştirme; iki aşamalı meta veri motoru; XtremIO Veri Koruma (XDP) ve paylaşımlı meta veri belleği. Ayrıca, XtremIO gelecekte geliştirilecek olan özellik ve işlevlerin zaman içinde kolayca dizilime eklenmesini mümkün kılan bir temel üzerine kurulu. Bu da XtremIO'yu diğer tamamı flash teknolojili sistemlerden oldukça farklı kılıyor.

EMC, XtremIO'nun tamamı flash teknolojili sistemler pazarında öncü çözümlerden biri olacağını tahmin ediyor. IDC 2015 senesine kadar söz konusu pazarın 1.2 milyar USD değere ulaşacağını öngörüyor. EMC'nin doğrudan satış kanalı yoluyla Mart ayında satışına başlanan yeni sistemi, 10 Petabaytlık tekilleştirilmiş etkin veri alanı ile satıldı ve büyük talep gördü.

XtremIO'nun öne çıkan teknolojik özellikleri

XtremIO'nun öne çıkan teknolojik özellikleri

XtremIO'nun öne çıkan teknolojik özellikleri

İşletmeler VDI, sanal sunucular, veri tabanları, test ve geliştirme çalışmaları gibi sürekli değişen ve yenilenen ortamlarında ve veri kümelerinde tutarlı ve düşük gecikme sürelerine ihtiyaç duyan iş yüklerini desteklemek için veri depolama altyapılarına revizyondan geçiriyorlar. XtremIO ile bu işyüklerinde daha fazla performans, daha zengin kullanıcı deneyimi, idari esneklik ve daha etkin veri merkezi ekonomisi elde edilebiliyor. XtremIO'yu önceki tamamı flash teknolojili sistemlerden ayıran dört önemli mimari özellik bulunuyor. Bunlar:

İçerik tabanlı veri yerleştirme sistemi doğal olarak dengeli ve tüm SSD'ler ve sistemin kontrol birimleri içinde belirli bir yüzde içinde optimum düzeyde tutuyor ve ikinci kopya verileri veri yolu içinde ortadan kaldırıyor.

İki Aşamalı Metaveri Motoru sistemin, flash teknolojisinin doğasında bulunan rastgele erişim özelliğinden tamamen faydalanmasını sağlıyor ve veriyi sistem içinde arka plan görevlerini gerçekleştiren programları temizleme süreçleri (çöp toplama olarak da bilinir) gerekmeksizin rasgele yerleştiriyor. Bu da çöp toplama sistemi kullanan diğer flash sistemlerine göre IOPS performansında temizlik süreçlerinin neden olduğu %50'lik düşüşü, bekleme süresindeki %1000'e kadar artışı ve flash dayanıklılığındaki %10'a kadar kaybı ortadan kaldırıyor.

XtremIO Veri Koruma (XDP) flash'a özel bir algoritma ve SSD hatalarına karşı sistemi korurken, geleneksel RAID sistemlerine oranla 6 kat daha fazla kullanılabilir kapasite sunuyor. XDP performansta düşüşe neden olmadan son kullanıcıların kapasiteden %40 daha fazla yararlanmasına olanak sağlıyor. Bu oran diğer tamamı flash teknolojili sistemlerde %60-80 oranında. Ayrıca, etkin XDP algoritmaları uzun süreli üretim verileri merkezi koşullarında RAID'e göre 4 kat daha fazla performans ve dayanıklılık sunuyor.

Paylaşımlı Metaveri Belleği sistemin en kapsamlı performansı sunmasına olanak sağlıyor ve halihazırda dizilimin içinde bulunan verileri hızlı bir şekilde klonlayarak sanal makinelerin konuşlandırılması gibi yaygın işlemleri hızlandırıyor. Sanal makine klonları diğer tamamı flash dizilimlere oranla ana bilgisayar ile dizilim arasında 20 kat daha fazla ağ bant genişliğiyle, çok daha yüksek hızda ve üretim amaçlı sanal makinelere çok daha az olumsuz etki yaratacak şekilde oluşturuluyor.

XtremIO, X-Bricks isimli blok yapılarına dayalı ölçeği genişletilebilir bir sistem. Her bir X-Brick 10TB kapasiteyle sunuluyor. 20TB kapasiteli modellerinin de önümüzdeki sene başı itibariyle opsiyonel olarak satışa sunulması bekleniyor. XtremIO sistemleri tek bir XtremIO kümesi içinde satır içi veri tekilleştirme ile tamamen rastgele bir milyon adete kadar IOPS'i (saniye başına giriş çıkış) 250TB'nin üzerinde etkin kapasite ile sunuyor. Tek bir XtremIO kümesi iki kontrol biriminden sekiz kontrol birimine ve maksimum 128 çekirdeğe kadar ölçeklenebiliyor; tüm veri hizmetleri aktif şekilde olan her tür OLTP Veri tabanının, sanal sunucunun ve VDI iş yüklerinin işlemlerini yürütebiliyor.

Bunlara ek olarak, XtremIO ek özellikler, kullanım kolaylığı ve uyumluluk sunmak için EMC ekoistemi içinde diğer ürün ve çözümlerle entegre durumda. Tamamı flash teknolojili XtremIO dizilimine dayalı bir VCE Vblock Uçdeğer Uygulamalarına Yönelik Özel Sistem son kullanıcılara yönelik olarak her bir masaüstü sanal sistem için görülmemiş maliyetlerle benzersiz VDI bilgi işlem deneyimi sunuyor. Sözkonusu sistem 2013'ün son aylarında sipariş edilmeye başlanabilecek. XtremIO sistem yönetimi ayrıca VMware vSphere ile entegre ve VMWare'in VAAI veri depolama API'leri ile de hızlandırılabiliyor. XtremIO ayrıca EMC VPLEX, EMC PowerPath ve EMC Secure Uzaktan Destek (ESRS) gibi EMC teknolojileri ile de destekleniyor.

Okuyucu Yorumları