En hızlı satılan PlayStation oyunu artık God of War değil!

En hızlı satılan PlayStation oyunu artık God of War: Ragnarok değil. Helldivers 2, 12 haftada yakaladığı satış başarısı ile PlayStation efsanesi olacağını şimdiden ilan etti.

En hızlı satılan PlayStation oyunu artık God of War değil!

Arrowhead Game Studio’nun Helldivers 2 oyunu, Şubat ayında piyasaya sürülmesinden bu yana oyun endüstrisinde büyük bir etki yarattı. Oyuncuların birbirleriyle beraber çalıştıkları bu nişancı oyunu, yalnızca 12 haftada PlayStation 5 ve PC’de 12 milyon kopya satarak, şimdiye kadarki en hızlı satan PlayStation oyunu oldu.

Bu rekor daha önce ilk haftasında 5 milyon, ilk 10 haftada ise 11 milyon kopya satan God of War Ragnarok’a aitti. Ancak Helldivers 2 bu sayıları aşarak tüm zamanların en hızlı satan PlayStation oyunu olmayı bildi. Sunucu sorunları ilk birkaç haftayı olumsuz etkilerken, ilk ayda yalnızca Steam’de aynı anda oyunu oynayan 458.000’den fazla kişiye ulaşıldı.

Bu başarıya destek olan önemli bir diğer etken de eşzamanlı olarak PC’de satışa sunulmasıydı. Game Rant tarafından bildirildiği üzere, NPD’nin araştırma verileri, satılan tüm kopyaların tahminen %60’ının PC üzerinde olduğunu gösteriyor. PlayStation’ın, gelecekte de bu çok platformlu stratejiyi takip edeceği tahmin edilebilir. Sony, en son gelir duyurusu sırasında PC’ye daha fazla birinci taraf oyun getirebileceğinden bahsediyordu.

Ancak geçtiğimiz hafta, Sony’nin Helldivers 2 planlarında önemli bir değişiklik de yaşandı. Şirket, Helldivers 2 oyuncularının Steam’deki pek çok talebini kabul etti ve belki de en önemlisi, oyunu oynamak için PlayStation Network (PSN) hesabına kaydolma zorunluluğundan vazgeçti.