En İyi 11 Yarış Oyunu!

Sizi bilgisayar başına kilitleyecek, hızı oturduğunuz yerde hissettirecek en iyi 11 yarış oyununu seçtik!

En iyi 11 yarış oyunu!

Yarış oyunları, tüm oyun meraklıların ilgisini çekebilen nadir türlerden. Aradığınız ister biraz eğlence olsun, ister her yanınızı saran gerçekçilik, beklentinizi karşılayacak bir PC yapımı var. 2016 itibariyle yarış oyunlarının listesi uzayıp gidiyor, ancak endişe etmenize gerek yok. Aşağıda bu liseyi 11 oyuna indirerek sizlerle paylaşıyoruz.

1. Forza Horizon 3

1. Forza Horizon 3

Forza Horizon serisinin tüm sevilen özelliklerini bir araya getiren Forza Horizon 3, simülasyon ve arcade yarışın özelliklerini kendine has biçimde birleştiriyor. Şimdiye kadarki en büyük açık dünya haritasına sahip oyun Avustralya'da geçiyor ve hem yarış tutkunlarını, hem de sıradan oyuncuları etkileyecek Speed Zones, hasar ödülleri gibi özellikler sunuyor.

2. Obliteracers

2. Obliteracers

Motor sporları tutkunları kendilerine göre birçok simülasyon bulabiliyorlar, ancak daha sıradan bir yarış arıyorsanız genellikle Mario Kart'ı oynamanız tavsiye ediliyor. Nintendo'nun bu yapımı PC'ye muhtemelen ulaşmayacağından, 16 kişiye kadar multiplayer'a izin veren Obliteracers, tek bir PC'de gamepad'lerle oynayabilirsiniz.

3. Assetto Corsa

3. Assetto Corsa

Bu tam donanımlı yarış simülatörü, bir yarış simülasyonundan beklediğiniz her şeyi sunmakla kalmıyor, Oculus Rift gibi VR başlıklarını da destekliyor.

4. Rocket League

4. Rocket League

Rocket League alıştığınız yarış oyunlarına benzemiyor. Oyunda otomobilleri kullanarak futbol oynuyorsunuz. Hem çılgınca oynamak isteyeceğiniz, hem de sinirlenip gamepad'inizi kırmanıza neden olabilecek oyun, çeşitli eklentilerle ve geliştirmelerle kendini güncel tutmaya devam ediyor.

5. Project Cars

5. Project Cars

Oyun PC'nizin grafik gücünü sonuna kadar kullanacak bir yarış oyunu arıyorsanız, Project Cars'ı denemelisiniz. Bu büyüleyici yarış simülasyonu, hava koşulları ve otomobillerin müthiş görünmesini sağlayan ışık efektleriyle sizi etkileyecek.

6. Grid 2

6. Grid 2

Piyasada daha gerçekçi görünen yarış simülasyonları var ancak Grid 2 kadar keyif verenini bulmanız zor. Hem normal oyuncuların, hem de tecrübeli oyun tutkunlarının beğeneceği bir oyun olan Grid 2, bir dizi lisanslı otomobil ve birkaçı gerçek heyecan veren yarış pistiyle geliyor.

7. Dirt Rally

7. Dirt Rally

Dirt Rally grafikleriyle ve ışık efektleriyle izlemesi keyif veren bir oyun olduğu kadar, başarıyı size hissettiren gerçek bir yarış oyunu. Aralık 2015'te yayınlanan oyun, modder topluluğu sayesinde daha da gerçekçi ve keyifli hale geldi.

8. MXGP2

8. MXGP2

Herkes dört tekerlek üzerinde yarışmayı tercih etmeyebilir. Siz de bu kitle içerisindeyseniz, karşınızda en iyi motorsiklet yarışlarından bir tanesi duruyor. MXGP2, çamur sıçratma keyfini en iyi yaşayabileceğiniz motokros oyunlarından bir tanesi ve daha önce hiç motokros oyunu oynamamış olanları bile eğlendirecek kadar iyi.

9. TrackMania 2

9. TrackMania 2

TrackMania 2'nin geleneksel PC yarış oyunlarına benzediğini söylemek zor. Ağustos 2011'de çıkan TrackMania 2'de Stadyum, Vadi ve Kanyon olmak üzere üç farklı oyun bulunuyor. Birkaç dakikanızı öldürecek bir yarış oyunu arıyorsanız tam size göre, ancak fark etmeden saatlerinizin elinizden kayması da mümkün.

10. Need for Speed: Hot Pursuit

10. Need for Speed: Hot Pursuit

Piyasada bol sayıda standart yarış oyunu var, ancak asıl keyif diğer oyuncularla yarışmakta veya polis arabalarından kaçmakta. 1998'in NFS: Hot Pursuit'ini baştan oluşturan Need for Speed: Hot Pursuit, sekiz kişiye kadar multiplayer'a da izin veriyor.

11. Test Drive Unlimited 2

11. Test Drive Unlimited 2

2006'da çıkan Test Drive Unlimited, en iyi otomobil yarışı oyunlarından biri olarak kabul ediliyordu. Hawaii adası Oahu'da geçen oyunda 1.600 km'nin üzerinde yol bulunuyordu ve oyun, bu özelliğiyle en uzun yol mesafesinde sahip yarış oyunlarından biriydi.

2011'de yayınlanan Test Drive Unlimited 2 ise daha çok kişiselleştirme seçeneği, araç, mülk, giysi vs. satın alma olanağı gibi zengin yenilikler sunuyor.

Okuyucu Yorumları