En iyi Ücretsiz-TV araçları

İnternetten TV seyretmek yaygınlaşıyor. CHIP Online en iyi Web-TV araçlarını sizin için derledi...

PC'de TV keyfi!

PC'de TV keyfiİnternet üzerinden canlı-akış yayını şeklinde, çevrimiçi video kaydedici veya gittikçe ucuzlayan TV kartları: PC'de televizyon seyretmek gittikçe popülerleşiyor. Sizlere en iyi download'ları tanıtacağız.

Dijital programlar, P2P-TV veya sanal video kaydedici: bilgisayar çoktan beridir o modern kara kutudan daha fazla kalite sunuyor.

PC'nizi bir ileri teknoloji televizyonuna dönüştürmek için gerekli araçları sizlere tanıtacağız. İşin en iyi tarafı ise bunların birçoğu ücretsiz olacak - sadece açın ve tadını çıkarın!

TV Kartları için ince ayar

TV Kartları için ince ayar

TV kartları genellikle kullanması son derece çetin yazılımlarla donatılmıştır. Ücretsiz araçlar burada işini daha da kolaylaştıracak.

TV Kartları için ince ayarK!TV:
Analog TV kartı sahipleri bu ücretsiz yazılımı her türlü yayını izlemek için kullanabilirler.

Yazılım Fransız bir üreticiden çıkma olduğu için birçok menü öğesi Fransızca olarak bırakılmış. Farklı bir dilde kullanmak isterseniz (her dil için tam destek yok) BT8x8|Réglages|Divers yönergelerinden ayarı değiştirebiliyorsunuz.

K!TV nexTView EPG ile bağlantı kurabiliyor, böylece elektronik bir program dergisine erişebiliyorsunuz ki bunlar teletext ile yayımlanıyor. Bu şekilde kanal değiştirdiğinizde otomatik olarak yayımlanmakta olan program gösteriliyor.

Download: K!TV

TV Kartları için ince ayarProgDVB:
Dijital TV kartı sahipleri için ücretsiz yazılım ProgDVB kolayca içinde dolaşabileceğiniz bir kullanıcı arayüzü sunuyor ve buna rağmen herhangi bir fonksiyon noksanlığı ortaya çıkmıyor.

DVB-T, DVB-C veya DVB-S kartı sahipleri yazılım ile rahatlıkla televizyon seyredebiliyorlar, istedikleri zaman yayını durdurup tekrar devam ettirebiliyorlar veya sevdikleri dizileri ve popüler filmleri doğrudan sabit diske kaydedebiliyorlar.

Entegre bir EPG (Elektronik Program Rehberi), altyazı özelliği ve teletext desteği programın incilerinden.

Download: ProgDVB

Medya Merkezi: Hepsi-Bir-Arada

Medya Merkezi: Hepsi-Bir-Arada

Eğer PC'nizi medya merkezi olarak kullanıyorsanız sadece TV seyretmekle kalmayıp müzik, video, resim ve DVD arşivinizi tek bir uygulama üzerinden oynatabilirsiniz.

Çoğu kullanıcının bilmediği bir şey: Vista'nın "Home Premium" ve Ultimate" sürümleri Windows Media Center ile birlikte geliyor. Daha basit ve daha hızlı bir şekilde Hepsi-Bir-Arada olan bir araca ulaşamazsınız.

Diğer Vista ve Windows XP sürümleri için farklı alternatifler indirilmek üzere şu sıralar mevcut. Biz size en iyi ikisini göstereceğiz.

Medya Merkezi: Hepsi-Bir-AradaMediaPortal:
PC'niz bir TV kartına (analog, DVB-C, DVB-T oder DVB-S) sahipse şuana kadar kullandığınız televizyon alıcınızı MediaPortal ile bir Hepsi-Bir-Arada çözümü ile değiştirebilirsiniz. Açık kaynaklı kodlu yazılım medya oynatıcı, video kaydedici, DVD-Çalar ve resim görüntüleyicinin özelliklerini birleştiriyor.

EPG, Zaman-Yavaşlatma, teletext, HDTV ve AC3 desteği yazılımın sadece birkaç özelliğinden.

Download: MediaPortal

Medya Merkezi: Hepsi-Bir-AradaSceneo AbsolutTV:
Ticari amaçlı alternatif çözüm olan "Sceneo AbsolutTV" ile de bilgisayarınızı bir multimedya istasyonuna çevirebilirsiniz - bir uzaktan kumanda yardımıyla rahatça kanepenizden PC'nizi kontrol edebilirsiniz.

EPG içindeki bir filmin üzerine tıkladığınızda program bunu hemen sabit diske kaydediyor. Kişisel TV-Kanalınız MyTV en çok neleri seyrettiğinizi gözlemliyor ve benzer yayınları hafızada tutuyor.

Pratik: bir yayının kaydedilmesi için yazılımın çalıştırılması gerekmiyor. Her şey arkaplanda size herhangi bir şey belli ettirmeden gerçekleşiyor. Eğer bir film gece geç saatlerde verilecekse PC'nizi bekleme moduna bile sokabilirsiniz.

Download: Sceneo AbsolutTV (Demo)

Dijital TV-Planlayıcı: Ne nerede?

Dijital TV-Planlayıcı: Ne nerede?

TV de nelerin yayınlandığını öğrenmek için bir EPG'ye veya dijital televizyon-gazetesine ihtiyacınız var. Sizlere en iyi ücretsiz planlayıcıları tanıtacağız.

Dijital TV-Planlayıcı: Ne nerede?TV-Browser:
Açık kaynak kodlu proje "TV-Browser", bir ücretsiz program-dergisinin neler yapabileceğini en iyi şekilde gösteriyor.

Yazılım size 160 TV ve Radyo kanalının yanında Pay-TV kanallarının sadece anlık değil bir sonraki hafta yapacakları yayınları da gösteriyor. Çok başarılı: arama ve hatırlatma fonksiyonu ile sevdiğiniz dizinin hiçbir bölümünü kaçırmayacaksınız.

Açık kaynak kodu sayesinden "TV-Browser" için birçok eklenti geliştirildi. Eğer ABD kanallarını daha çok izliyorsanız yazılımı "Zap2It Importer" ile genişletebilirsiniz.

Download: TV-Browser

Dijital TV-Planlayıcı: Ne nerede?TVgenial:
Daha renklisini ücretsiz yazılım TVgenial sunuyor. Yazılım sadece 25 kanalın yayınlarını bir araya getirmekle kalmıyor bunları arka plan bilgileri birçok ön izleme ile donatıyor.

Program şeması bir TV-Dergisinden olduğu gibi görsel olarak sunuluyor. Burada iki seçeneğiniz var. İsterseniz bir kanalın tüm detaylarını göstertebilir veya belli bir saatte hangi kanalda neyin olduğunu gösteren daha genel bir görünümü seçebilirsiniz.

TVgenial yazılımının ücretsiz sürümünde bazı tanıdık kanallar eksik. Bu engeli aşmak için ücrete tâbi olan Plus sürümünü kullanmalısınız.

Download: TVgenial

Online-Kaydedici: İnternetten kaydedin

Online-Kaydedici: İnternetten kaydedin

İş temponuz veya randevularınız yüzünden önemli bir filmi kaçırmak istemiyorsanız Online-Kaydedicileri kullanın.

Püf nokta: internetin olduğu her yerde erişimi sağlayabilirsiniz. Sonuç olarak artık evinizdeki videokaset çalara mahkum değilsiniz ve yayınları istediğiniz gibi kaydedebilirsiniz.

Online-Kaydedici: İnternetten kaydedinOnlinetvrecorder.com:
Televizyon yayınlarını kaydetmek istiyorsunuz ve bunu için bir ücret ödemek istemiyor musunuz? O zaman OnlineTVrecorde.com sitesi (OTR) sizin için en uygun fırsat.

Üye olduktan sonra hemen sevdiğiniz yayınları kaydetmek için programlayabilirsiniz. 120 GB kaydetme alanı elde ediyorsunuz ama bir haftada sınırlı bir sayıda indirme yapabiliyorsunuz.

Ücretsiz bir fırsat için 50 kanallık liste son derece uzun ama buna karşın görüntü kalitesi pek iç açıcı değil. Yine de çoğu amaç için yeterli.

Bilgi: Onlinetvrecorder.com

Online-Kaydedici: İnternetten kaydedinSave.tv:
Ticari amaçlı save.tv de sunucu üzerinde 50 saatlik kaydetme kapasitesi elde ediyorsunuz. İndirme de ise sınırlama yok. Diğer sunumlarda olduğu gibi çekimi WMV formatında elde ediyorsunuz ve 10 kanala kadar paralel kayıt yapabiliyorsunuz.

Kayıt programlaması bir elektronik program rehberi (EPG) ile gerçekleşiyor. Sadece istediğiniz programı tıklayın, bitti!

İndirilen dosyaları nispeten yüksek olan 720 x 576 çözünürlüğünde ve 800 kBit/s video akış-oranında elde ediyorsunuz. Böylece kayıtlar televizyonda da rahatlıkla seyredilebilir.

Bilgi: save.tv (aylık yaklaşık 7 $)

İnternetten film seyredin

İnternetten film seyredin

Çoktandır kanallar interneti taşıyıcı medya olarak keşfettiler. Sizlere hangi programları ücretsiz olarak izleyebileceğinizi göstereceğiz.

İnternetten film seyredinonlineTV:
Birçok yabancı uyruklu kanal, haber ve yerel kanalını ücretsiz yazılım onlineTV ile izleyebilirsiniz. Program 1400 TV ve radyo yayına link sunuyor ki bu kanallar yayınlarını Live-Stream (canlı akış) üzerinden internete sunuyorlar: bir klik yeterli. Fakat araç daha da fazlasını sunuyor: her türlü webcam, gazete linkleri, fragman, müzik videoları ve hatta ABD'deki polis telsizleri bile dinlenebiliyor.

Entegre ses kaydı sayesinden radyo yayınlarını WAV, OGG ve MP3 dosyası olarak kaydedebiliyorsunuz ve doğrudan bir iPod, PSP veya cep telefonuna kopyalayabiliyorsunuz. Zaman kontrollü kayıtlarda görev yöneticisi sayesinde mümkün kılınmış.

Download: onlineTV

Çin-TV ile kayıtsızca canlı spor

Çin-TV ile kayıtsızca canlı spor

Doğru televizyon araçları ile Türk kullanıcılar memlekette normalde sadece ücretli kanallardan elde edilebilen spor olaylarını izleyebilirler.

Çin kanalları sayısız spor karşılaşmasını yayınlama haklarına sahip ve programlarını ücretsiz olarak internete aktarıyorlar.

Kanalları yakalayabilmek için P2P taşıma yolunu baz alan özel araçlara ihtiyacınız var. Gerçi bu programlar spor kulüpleri için kanayan bir yara ama yasal durum halen kesinleşmiş değil. Şu araçlarla ücretli yayınlara darbenizi vurabilirsiniz.

Çin-TV ile kayıtsızca canlı sporSopcast:
Üretici tüm fonksiyon yelpazesinden yararlanabilmeniz için sizden E-Mail adresinizle kayıt olmanızı istiyor. SopCast programını sadece TV seyretmek için kullanacak olanların "Anonim Başvuru" butonuna tıklamaları yeterli - çoktan içeriye alındınız bile.

Tarza göre sıralanmış bir program listesi sizlere kanal seçiminde yardımcı oluyor. İnternette >>sop://<

Download: SopCast

Çin-TV ile kayıtsızca canlı sporTVUPlayer:
TVUPlayer sadece geniş arayüzü sayesinden rahat kullanılmakla kalmıyor, P2PTV'yi karmaşık bulanlara ilaç gibi geliyor.

Kullanıcı arayüzü kanal listesi ve TV ekranından oluşuyor, bu kadar. Sevdiğiniz kanala tıklayıp canlı görüntünün gelmesini bekliyorsunuz.

Çevrimiçi-TV-Gazetesi isteyen her kullanıcı için ilgi çekici: TVUPlayer >>tvu://<

Download: TVUPlayer

TV 2.0: Gelecek böyle mi olacak?

TV 2.0: Gelecek böyle mi olacak?

Dijital televizyon izleme ilerleyen yıllarda TV seyretme alışkanlıklarında devrime sebep olacak. Gelişimin nereye doğru gittiğini şimdiden iki ücretsiz araç gösteriyor.

TV 2.0: Gelecek böyle mi olacak?Zattoo:
Web-TV hizmeti Zattoo ilk kez DSF, MTV veya Comedy Central ve diğer 18 bölgesel kanalın programlarını internete sunuyor. Bunların hepsi ekstra herhangi bir donanım olmadan, internet üzerinden gerçekleşiyor.

Pozitif: kullanıcı arayüzü son derece sezgisel ve rahat şekilde hazırlanmış. Kanalları fare tıklamaları ile rahatça düzenli bir şekilde sıralanmış kanal tablosundan değiştirebiliyorsunuz.

Hizmet uzun süre kesintisiz görüntü yayını ile bizleri ikna etti. Videoların taşınması için Zattoo P2P prensibini kullanıyor. Burada veriler merkez bir sunucudan alıcıya gönderilmiyor bilakis her bilgisayar hem bir alıcı hem de verici konumunda. Aynı prensiple eMule ve BitTorrent paylaşım ağları çalışıyor.

Zattoo şuanda beta aşamasında bulunuyor. Başlangıç olarak geliştiriciler bir dizi farklı kanalları da sunuyor. Yakında başla kanallarla da anlaşma yapılacaktır.

Download: Zattoo

TV 2.0: Gelecek böyle mi olacak?Joost:
Joost da halen geliştirilme aşamasında bulunuyor ama aynen Zattoo gibi denenebiliyor.

İki programında sağladığı büyük fark: Joost aynı video oynatıyor gibi çalışıyor. Her kanal ve her bir program istenildiği zaman çağırabiliyor, durdurulabiliyor, ileri ve geri sarılabiliyor. Bunu yaparken de kolay kullanım göze çarpıyor.

Negatif olarak söyleyebileceğimiz tek unsur şuan daha çok ABD tabanlı program listesi. Berbat yemek pişirme kanalları yetmiyormuş gibi şu sıralar ancak "World Poker Channel" ve İngiliz araba dergisi "Fifth Gear" kısa klipleri gibi "sansasyonel" programlar yayınlanıyor. Sadece anime serisi fanları "GONG" ile bu ihtiyaçlarını giderebilirler.

"National Geographic" gibi enteresan belgesel kanalları lisans hakları yüzünden Avrupa'da gösterilmiyor.

Download: Joost

Okuyucu Yorumları