En iyi Windows Not Defteri alternatifleri

Windows'un basit Not Defteri uygulaması sizin için fazla basitse, bu uygulamaları mutlaka deneyin...

Daha fazlasını arayanlara...

Bilgisayarda yazı yazmak için sayısız alternatif var ama sadeliği ve kullanım kolaylığı nedeniyle Windows'un emektar Not Defteri uygulaması bugün hale en popüler seçeneklerden biri. Fakat sizin ihtiyacınız Not Defteri'nin sunduklarından daha fazlaysa aşağıdaki en iyi ücretsiz Not Defteri alternatiflerine bir göz atmanızda fayda var.

Vim
Kökeni çok eski olan Amiga'ya kadar dayanan Vim, o günden bugüne dek sayısız farklı işletim sisteminde boy göstermeyi başardı. Bugün Windows sürümünün yanı sıra Linux ve Mac sürümlerini de bulabileceğiniz Vim, bir Not Defteri uygulamasından görsellik bekleyenlere göre değil...

Emacs, Notepad++, Gedit

Emacs, Notepad++, Gedit
NotePad++ en popüler Not Defteri alternatiflerinden biri

Emacs
Özellikle daha hızlı, daha etkili ve hatasız iş çıkartmak isteyen yazılımcıların tercih olan Emacs, listemizde yer alan diğer bir ücretsiz Not Defteri alternatifi. Program, kod komutlarını farklı renkte göstermesinin yanı sıra makro ve eklenti desteğine de sahip.

Notepad++
En popüler Not Defteri alternatiflerinden biri olan Notepad++, son derece hızlı olmasının yanı sıra sürükle bırak ve çoklu pencere görünümü ile dikkat çekiyor. 48 farklı programlama dili desteğine sahip olması bu ücretsiz programı özellikle yazılımcılar arasında oldukça popüler kılıyor. Programın aynı zamanda kendi üzerinde kurulu bir FTP uygulamasına da sahip olması da cabası...

Gedit
Linux işletim sistemi için geliştirilen masaüstü ortamı Gnome'ın varsayılan not defteri uygulaması olan Gedit, Linux'un yanı sıra Windows ve Mac cihazlarda da kullanılabiliyor. Sekme ve eklenti desteği vermesi ise Gedit'in en önemli özellikleri arasında kabul edilebilir.

Okuyucu Yorumları