En popüler Windows oyunları, bu yazılım sayesinde artık MacOS'ta da çalışacak

Apple'ın Mac bilgisayarlarının oyunlar için en iyi seçenek olmadığı bir gerçek. Ama geliştirilen yeni bir yazılım, tüm Windows oyunlarının MacOS altında çalışmasını sağlayabilir.

En popüler Windows oyunları, artık MacOS'ta da çalışacak

Apple oyunlar konusunda her zamankinden daha iyi bir konumda bulunsa da, halen hasılat rekorları kıran pek çok oyun ve yeni çıkan oyunların bir çoğu macOS’ta deteklenmiyor. Ancak yeni bir yazılım sayesinde bu durum iyi yönde değişebilir.

WWDC 2023 sırasında Apple, bilgi sahibi herkesin Windows oyunlarını Mac sistemlerine getirmek için DX11/DX12 Wine benzeri bir çeviri katmanı kullanmasına olanak tanıyan yeni Game Porting Toolkit ile Windows PC oyun öykünmesi (emulasyon) planlarını açıkladı. CodeWeavers adlı şirket bu yazılımdan sorumlu ve şirketin CrossOver uygulaması, Windows uygulamalarının Game Porting Toolkit aracılığıyla macOS’ta öykünmesine izin veren bir uygulama.

Yazılımın şu anda mükemmel olmadığını söyleyebiliriz. Game Porting Toolkit’i olduğu haliyle kusursuz bir port seçeneği olarak görmek makul değil. Yine de, görünüşe göre mod yapımcıları, yeni yazılım araç setini kullanarak şimdiden Cyberpunk 2077 ve Diablo IV gibi oyunların hem M1 hem de M2 Mac sistemlerinde çalışmasını sağladı bile.

Oyuncular, Cyberpunk 2077’nin M1 sisteminde Ultra ayarlarla 15 fps'nin altında ve M2 Max’te Ultra ayarlarıyla yaklaşık 40 fps’de çalıştığını bildiriyor. Diablo IV ve Hogwarts Legacy veya GTA Vice City gibi diğer oyunlar da M2 Max çiplerinde oldukça iyi çalışıyor gibi gözüküyor.

Hideo Kojima sürprizi

Apple, WWDC 2023 sırasında diğer Mac oyun haberlerini de duyurdu ve sürpriz konuk Hideo Kojima, yalnızca Death Stranding Director’s Cut’ı değil, stüdyosunun gelecekteki oyunlarını da Mac sistemlerine getireceğini açıkladı. Kojima’nın oyun endüstrisinde sahip olduğu prestij ve tanınırlık düzeyi göz önüne alındığında bunun gerçekten büyük bir söz olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Kojima’nın Apple ile ortaklığı, teknoloji devinin Mac oyunlarına yeniden hızlı bir şekilde başlamak için ihtiyaç duyduğu destekleyici güç olabilir ve macOS’ta yerel olarak oynamak için daha fazla oyun ortaya çıkabilir.