En sonunda LinkedIn'e de oyunlar geliyor

Microsoft’un sahibi olduğu iş odaklı sosyal platform LinkedIn, yeni bir özellik kazanıyor. Artık platformda oyun oynanabilecek.

En sonunda LinkedIn'e de oyunlar geliyor

LinkedIn'i iş aramak ve diğer iş arkadaşlarıyla ağ kurmak için kullanan kişiler yakında hizmet üzerinde bazı oyunları da oynayabilecek.

Uygulama analisti Nima Owji, bu hafta sonu X hesabından yaptığı paylaşımda, Microsoft'un sahip olduğu LinkedIn'in bu yeni oyunlar üzerinde çalıştığına dair ipuçları bulduğunu belirtti.

TechCrunch'a konuşan bir şirket yetkilisi de bu durumu onayladı. Yetkili, bunun için herhangi bir zaman vermese de bir noktada platforma oyun ekleme planları olduğunu açıkladı. TechCrunch'a göre LinkedIn'in test ettiği oyunlardan bazılarının Queens, Inference ve Crossclimb gibi isimleri var. Ancak oyunlar LinkedIn'de resmi olarak yayına girdiğinde isimlerin değişmesi olası.

Bununla birlikte, LinkedIn'in ana şirketi Microsoft'un Xbox konsolları ve PC için oyunlar üzerinde çalışan kendi oyun bölümü bulunuyor. Bu hafta sonu yayınlanan haberde TechCrunch, LinkedIn sözcüsünden Microsoft'un oyun bölümünün bu yaklaşan bulmaca oyunlarıyla ilgili herhangi bir çalışma yapıp yapmadığı hakkında bilgi edinemediğini belirtiyor. LinkedIn'in bu bulmaca oyunlarından para kazanmayı planlayıp planlamadığı konusunda da henüz bir bilgi yok.