Eski bir Nintendo prototipi, küçük bir servet karşılığında satışa çıktı

Japon oyun devi Nintendo'nun 1980'lerde satışa sunduğu bir oyun cihazının üretim öncesi nadir prototiplerinden biri internet üzerinde açık artırmaya çıktı.

Eski bir Nintendo prototipi, küçük bir servet karşılığında satışa çıktı

Japonların Nintendo markası oyun dünyasının en eski isimlerinden biri. Dijital eğlence sektörünün gelişimine, ürettiği minik konsollarla büyük katkı yapmış olduğu da inkar edilemez. Şimdi bir koleksiyoncu, elindeki nadir Nintendo prototiplerinden birini internet üzerinde açık artırmaya çıkardı.

Nintendo Super Famicom isimli bu cihaz aslında 90'larda piyasaya çıkan Super Nintendo'nun ilk prototiplerinden biri. Ama final cihazdan bazı farklılıkları bulunuyor.

Oyun koleksiyoncuları için bir hazine değerinde olan bu prototipin üzerinde kırmızı bir güç düğmesi ve 3.5 mm kulaklık girişi bulunuyor. Bir zamanlar oyun üreticileri, çocukların oyun oynarken ortalığı gürültüye boğmaması için konsollarına kulaklık girişi takacak kadar düşünceliymiş.

Açık artırmaya çıkan prototip
Piyasaya sürülen final cihaz

Bu cihazın nihai sürümünde, kontrolcü girişleri cihazın ortasında yer alırken prototipte girişler cihazın soluna yaslanmış olarak tasarlanmış.

Cihazın ne kadara satılacağı şimdilik belli değil, açık artırmanın ucu açık. Ancak teklifler şimdiden 30 bin doları aşmış görünüyor. Peki acaba 100 bin doları da aşabilir mi, ya da milyon dolara ulaşabilir mi? Açık artırmanın sonucunu biz de merakla bekliyoruz.