Eski çalışan onu bile hack'ledi!

Böyle giderse yakında hack'lenmeyen şey kalmayacak! İşte kızgın hacker'ın marifeti...

Onu bile hack'lediler!

NextEra Enerji Kaynakları isimli enerji firması eski çalışanlarından birinin gazabına uğradı. Haksız yere işinden olduğunu belirten eski çalışan, enerji firmasının güvenliğinin ne kadar zayıf olduğunu belirtmek için 200 megawatt'lık rüzgar türbin sistemini hack'leyerek görüntüleri internette yayınladı.

Büyük enerji firmasının elektriğini kapatan, enerji üretimini durduran ve kendini Bigr R olarak tanımlayan hacker, güvenlik uzmanlarına göre istese rüzgar türbin donanımına da kalıcı hasar verebilirdi. Şirketin Cisco güvenlik biriminde bir açık bulan Bigr R, enerji firmasının kullandığı SCADA sisteminin de ne kadar zayıf olduğunu herkese göstermek istediğini e-posta aracılığıyla belirtti.

2003'ten beri enerji üreten firmanın güvenliği hakkında Bigr R'nın yayınladığı ekran görüntüleri arasında arayüzler ve projenin detayları bulunuyor. Cisco'dan yönlendirilen internet verilerinin şifresinin de şirket tarafından "cisco" olarak seçilmesi böylesine ciddi bir işle uğraşan bir firmanın güvenliğe ne denli önem verdiğini gözler önüne serer nitelikte.

Okuyucu Yorumları