Eski CEO yenisini getirdi. İşte yeni CEO!

AMD'de uzun zamandır konuşulan "CEO'yu devirme" planları, çok ilginç bir şekilde son buldu!

AMD'de ilginç değişim!

AMD, yani "Advanced Micro Devices" büyük bir değişimin tam ortasında bulunuyor. Firma içerisinde uzun süredir konuşulan CEO'yu devirme planları, ilginç bir şekilde sonuca vardı.

Bilindiği kadarı ile firma, değişim geçirmek için uğraşıyordu ve bunun başlayacağı nokta en üst mertebeden olacaktı. Bugüne kadar CEO'luk yapan Rory Read'i hedef alan yönetim kurulu, tam bu esnada toplantıya Lisa Su ile birlikte dahil olan Read'in, işi ona devrettiği haberi ile sarsıldı. Verilen bilgilere göre yaptığı açıklamasında "Su, bu iş için biçilmiş kaftan. Kendisi burayı seviyor, burayı biliyor." şekliden konuşan Read, Su'nun vakti zamanında AMD tarafından işe alındığına, onu eğittiğine ve şekillendirdiğine de parmak basarak, an itibariyle AMD için en iyi liderin kendisi olacağını beyan etti.

Pek tabi Su'nun işinde ne kadar başarılı olacağı şimdiden merak konusu zira AMD'nin tek rakibi olan Intel, bugün x86 mikro işlemci piyasasını ele geçirmiş durumda. Su'nun Intel gibi bir isme karşı ne kadar başarılı olabileceği herkes tarafından merakla izlenecek, orası kesin. Su'yu bekleyen bir diğer zorlu aşama da ekran kartı piyasasında olacak. Her ne kadar firma konsollarda kullanılan ekran kartlarını üreterek büyük bir sıçrama yapmış olsa da PC sektöründeki payı gözle görülür derecede düşmüş durumda. Read ile farklı bir yön çizen AMD, bakalım Su liderliğinde kaybettiği pazar paylarını tekrar elde edebilecek mi?

Okuyucu Yorumları