Eski cep devi, TCL Aracılığıyla 2018'de Geri Dönüyor

Nokia ve Blackberry'nin ardından, bir eski cep devi daha, dışarıdan aldığı destek ile geri dönmeye hazırlanıyor!

Bir efsane daha geri dönüyor!

21'inci yüzyılın başlarından beri PDA ve cep telefonları üreten Amerikalı marka Palm, Apple'ın iPhone'u ve Google'ın Android'i piyasayı ele geçirince kendini geri plana atılmış şekilde buldu.

Ardından marka 2009'da kendi mobil işletim sistemi olan Palm OS'un devamı niteliğinde olan webOS'u yayınladı. Maalesef işler şirketin planladığı gibi gitmedi ve marka 2010'da HP tarafından satın alındı.

En sonunda HP, Temmuz 2011'de TouchPad'i piyasaya sürdü, ancak Ekim ayında satışların az olması nedeniyle cihazın üretimi durduruldu. Zamanında 99$ fiyata satılan tablet, Android ile flash'lanabilmesi özelliği ile biliniyordu.

Başlangıçta HP, Palm'ın işletim sistemini masaüstüne taşımak istedi, ancak bu konuda iş ortağı bulamadığı için vazgeçmek zorunda kaldı. Bugün ise şirketin varlığı tüm piyasaya yayılmış durumda: Qualcomm webOS patentine sahip, LG ise akıllı televizyonları için webOS kullanıyor, TCL ise Palm markasını elinde tutuyor.

TCL, Palm şirketine bir kaç yıldır sahip, ama görünüşe bakılırsa 2018'de markayı tekrar raflarda görebiliriz.

TCL'in Küresel Pazarlama Genel Müdürü Stefan Streit, Android Planet ile yaptığı röportajda şirketin Palm markasına sahip telefonları 2018'in ilk çeyreğinde piyasaya sürmek istediklerini açıkladı. TCL'in ne tip ve kaç tane telefon duyuracağını bilmiyoruz, ancak cihazlar büyük ihtimalle Android işletim sistemine sahip olacaklar. Streit, yeni cihazların, Palm markası ile büyüyen ve şu an yetişkin olan eski müşterileri için ideal olacağını da ekledi.

TCL 2016'da ayrıca BlackBerry markasını da satın almıştı ve hatta KEYone (BlackBerry markasını taşıyan ilk akıllı telefon) sayesinde büyük başarılar elde etmişti. Palm markası TCL'in elinde tekrar canlanabilir ve başarılı olabilir. Önümüzdeki yılın başlarında Palm ile nostalji yapmayı bekleyen bir çok hayran olduğunu biliyoruz.

Okuyucu Yorumları