Eski Nokia CEO'su, Microsoft'u bırakıyor!

Microsoft'un en önemli isimlerden bir tanesi, sürpriz biçimde emekliye ayrıldı! Dahası da var...

Microsoft'ta büyük değişim!

Microsoft'un Nokia'yı satın almasının yaklaşık 1 sene ardından Stephen Elop, firmadan ayrılıyor. Eski Nokia CEO'su Elop, Microsoft'ta Cihazlar ve Hizmetler bölümünün başkan yardımcılığını yapmaktaydı.

Elop'un Microsoft'a katıldıktan sonra bu kadar kısa süre içinde işten ayrılması, açıkçası biraz garip. Microsoft'un CEO'su Satya Nadella ise çalışanlarına gönderdiği bir notta Elop'un "Microsoft'tan emekli olması için doğru zaman" olduğunu söylediği ortaya çıktı. Elop'un gidişinin ardından açıkta kalan koltuk, işletim sistemleri başkan yardımcılığını yapan Terry Myerson tarafından doldurulacak.

Bu değişiklikler, aslında önemli bir anlam taşıyor: Microsoft'un donanım ve işletim sistemleri bölümleri, sorumluluğunu Terry Myerson'un üstlendiği tek bir grupta toplanıyor. "Windows ve Cihazlar Grubu (WDG)" ismini alan yeni bölüm, "gücünü Windows ekosisteminden alan daha kişisel bilişim deneyimleri oluşturmaya odaklanıyor". Bu hamle, Microsoft'un kendi donanımlarını üretmek konusunda büyük bir adım attığını gösteriyor.

Bununla birlikte bazı bilinmeyen noktalar da var. Örneğin değişikliklerin bir süredir durağan kalan Lumia serisi için ne anlama geldiği bilinmiyor. Yeni bir Windows stratejisinin sinyallerini alıyor da olabiliriz.

Okuyucu Yorumları