Ethereum'un Merakla Beklenen Merge Yükseltmesi Gerçekleşti

Proof of Stake’e geçen Ethereum Blockchain ağı, bundan sonra varlıklarını stake eden validator’lara emanet edilecek.

Ethereum'un Merakla Beklenen Merge Yükseltmesi Gerçekleşti

İlk olarak Bitcoin’in daha programlanabilir bir hâli olarak 2015 yılında ortaya çıkan Ethereum, yeni gerçekleşen Merge yükseltmesine kadar aktif olarak Proof of Work konsensüs mekanizması ile yürütülüyordu. Ancak bu yükseltme ile birlikte Proof of Stake’e geçen Ethereum Blockchain ağı, bundan sonra varlıklarını stake eden validator’lara emanet edilecek.

Bu yükseltme ile birlikte kullanıcıların hiçbir şey yapmalarına da gerek yok. Öyle ki Merge’den birkaç gün önce birçok borsa hazırlıklarını açıklamıştı. Bununla birlikte her ne kadar bu geçiş süreci testnet’ler üzerinde binlerce kez denense de Merge sonrası işlem yaparken biraz beklemekte fayda var.

Bu noktada önümüzde 4 adım daha bulunuyor. Bu adımlar sırasıyla Surge (Kaynaştırma), Verge (Sınırlandırma), Purge (Temizleme) ve Splurge (tamamlanma) olarak tanımlanabilir.

Bu noktada adlarından da anlaşılacağı üzere ağın geçişinde adım adım ilerleyen bir yol haritası bulunuyor. Diğer adımların da Merge gibi başarılı bir şekilde gerçekleşmesi durumunda Etheruem, tamamen PoS tabanlı bir ağ olarak işlemlerine devam edecek.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.