AMD'nin yenü üst seviye GPU'su Radeon RX 7900 XTX'te kafa karıştıran sorunlar ortaya çıkıyor

AMD'nin yeni üst seviye GPU'su Radeon RX 7900 XTX'in bazı ciddi sorunları olduğu ortaya çıkmaya başladı...

Radeon RX 7900 XTX'te kafa karıştıran sorunlar

Görünene göre bütün iyi yorum ve incelemelere rağmen AMD'nin yeni üst seviye GPU'su Radeon RX 7900 XTX, bazı ciddi problemlere sahip.

Bir soruna dair ilk işaret, güç sorunlarının kullanılan programa bağlı olarak RX 7900 XTX'in saat hızlarında garip dalgalanmalara neden olduğunu belirten Twitter kullanıcısı @uzzi38'den geldi. @uzzi38'in gönderisinin altındaki Twitter dizisinde tartışıldığı üzere, kartın çalışma frekansı TechPowerUp tarafından gerçekleştirilen çeşitli testlerde 1.594MHz ila 2.994MHz arasında değişirken, voltaj neredeyse tüm süreç boyunca 1V'un altında kaldı.

Bu testler, kartın varsayılan ayarlarında gerçekleştirildi ve bu değişim aralığının devasa olduğu rahatlıkla görülebiliyor.

Birkaç gün sonra, Hollandalı YouTuber ve GPU yorumcusu @NadaOverbeeke, kartın çalışma hızlarının bazı durumlarda ve oyunlarda bir anda artarak performansta buna karşılık gelen bir sıçramaya neden olduğunu keşfetti. Modern Warfare 2, herhangi bir ayar yapılmadan aynı GPU üzerinde yapılan ayrı testlerde yaklaşık %20'lik bir kare hızı değişimi gösterdi.

Ne yazık ki AMD için durum daha da kötüye gidiyor gibi gözüküyor. Nadalina'nın bulgularıyla hemen hemen aynı zamanlarda, Twitter kullanıcısı @Kepler_L2, RX 7900 XTX'e güç sağlayan Navi 31 A0 silikonunda işlevsel olmayan bir tonlayıcı ön bellek çağrısı buldu. Kepler, bunun AMD'nin bitmemiş silikonu yayımlamayı seçtiğini gösterdiğine inanıyor. Buradaki "A0", "revizyon 1" veya silikonun üretime giren ilk versiyonu anlamına gelir. Bu, Navi 31 GPU'ların gelecekteki modellerinin aynı çalışmayan ön bellek çağrısı özelliğine sahip olmayabileceği anlamına geliyor.