Güvenlik kamerasında herkesi şaşırtan güvenlik sorunu iddiası

Bazı güvenlik kameralarında, herkesi şaşırtan ve kullanıcı verilerini tehlikeye atan bir sorun olduğu iddia edildi.

Güvenlik kamerasında güvenlik sorunu

Bir güvenlik araştırmacısı, Eufy güvenlik kameralarının kişisel olarak tanımlanabilir veriler içeren fotoğrafları sunucularına yüklediğini iddia etti.

Android Central tarafından yayınlanan bir habere göre, güvenlik araştırmacısı Paul Moore, Eufy Doorbell Dual kameranın yüz tanıma verilerini şifreleme olmadan şirketin AWS bulutuna yüklediğini keşfetti. Şirket ise veri koruma yönetmeliğine tam olarak uyduğunu ve toplanan verilerin yalnızca bildirimler için kullanıldığını söylüyor.

Moore, gönderdiği bir tweet serisinde, verilerin, görüntüleri çekilen kişileri tanımlamak için kullanılabilecek kullanıcı adları ve diğer bilgilerle birlikte saklandığını iddia ediyor. Ayrıca, kullanıcı verileri Eufy uygulamasından sildiğinde bile Eury'nin verileri sakladığı iddiası söz konusu.

Ayrıca Moore, video akışına bir web tarayıcısı aracılığıyla, yalnızca doğru URL'yi bilerek ve şifre gerektirmeden erişilebileceğini söylüyor.

Haberin yayınlanmasından sonra şirket "bazı sorunları" düzelttiğini söylemiş olsa da, daha fazla açıklama yapmadığı için sorunun devam edip etmediğini doğrulamak imkansız.

Daha sonra Moore "Ne yazık ki (veya bakış açınıza göre neyse ki), Eufy ağ aramasını çoktan kaldırdı ve diğerlerini algılamayı neredeyse imkansız hale getirmek için ağır bir şekilde şifreledi; bu nedenle önceki PoC'lerim [kavram açıklarının kanıtı] artık çalışmıyor. Gösterilen yükleri kullanarak belirli uç noktayı manuel olarak arayabilirsiniz, bu da yine de bir sonuç verebilir" diye ekledi.

Eufy ise ürünlerinin "ISO 27701/27001 ve ETSI 303645 sertifikaları dahil olmak üzere Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) standartlarına tam uyumlu" olduğunu söylüyor.