Euler Finance’ten Hacker’a Teklif

DeFi protokolü Euler Finance, 200 milyon dolarlık siber saldırının ardından harekete geçti.

Euler Finance’ten Hacker’a Teklif

DeFi protokolü Euler Finance, 200 milyon dolarlık siber saldırının ardından harekete geçti. Protokolden yapılan açıklamada hacker’a fonların yüzde 90’ını iade etmesi teklif edildi. Siber saldırıyı düzenleyenler hakkında bilgi verenlere ise 1 milyon dolar ödül verileceği açıklandı.

Saldırgana çok sayıda zincir üstü mesaj gönderen Euler Finance, fonların yüzde 90’ının 24 saat içinde iade edilmemesi durumunda 1 milyon dolarlık ödülün başlatılacağını bildirdi. Yüzde 90’lık iade talebi, bilgisayar korsanının elinde 20 milyon doları tutmasına fırsat veriyor. Euler Finance, 13 Mart’ta ‘flash loan‘ saldırısına maruz kalmıştı. Protokolden DAI, WBTC, sETH ve USDC’deki dört işlemden 198 milyon dolarlık varlık çalınmıştı.

Bilgisayar korsanında gönderilen başka bir mesajda da “Euler platformuna yapılan saldırıdan sorumlu olduğunuzu anlıyoruz. Sonraki olası adımlar hakkında bizimle konuşmaya açık olup olmayacağınızı görmek için yazıyoruz” ifadeleri kullanıldı. Diğer yandan bilgisayar korsanının anlaşamaya çok niyetli olmadığı ifade ediliyor.

Euler Labs, siber saldırganın yakalamak için ABD ve Birleşik Krallık güvenlik güçleriyle çalışıyor. Ayrıca analiz şirkeleri Chainalysis ve TRM Labs ile Ethereum topluluğu da iş birliği yapıyor. Flash loan saldırısı, akıllı sözleşmelerdeki açığın kullanılması ile yapılan fiyat manipülasyonuna deniyor. Saldırı sonrası Euler Finance’ın tokenı EUL, yüzde 50 düşüş kaydederek 3 dolara gerilemişti.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.