PlayStation 5 USB bağlantı noktalarında yaşanan sorun, EVO 2023 e-spor turnuvasını karıştırdı

EVO 2023 e-spor turnuvasında kullanılan PlayStation 5 konsollarının USB bağlantı noktalarında yaşanan sorunlar, turnuvaya katılanları zor durumda bıraktı.

PlayStation 5 USB bağlantı noktaları, oyun turnuvasını karıştırdı

Kotaku tarafından da bildirildiği üzere, Evo 2023 dövüş oyunu turnuvası katılımcıları, hafta sonu boyunca PlayStation 5 USB bağlantı noktalarında sorunlar olduğunu bildirdi. Katılımcılar, turnuva boyunca pek çok oyun kontrol cihazının takılıp çıkartıldığı PS5 USB girişlerinin aşırı ısındığını ve bu yüzden cihazlarının USB fişlerinin “eridiğini” göstermek ve anlatmak için sosyal kanallara başvurdu.

Etkinliğe bu yıl ilk kez katıldığını söyleyen mevcut Google (ve eski Meta ve Microsoft) AR mühendisi Eduardo Cuervo, mavi bağlantı noktasının erimiş parçalarını içeren bir kontrol kolu USB fişinin fotoğrafını X’te (eski Twitter) yayınladı. “[Eriyen] tek kontrol kolu benimki değildi” dedi ve devam etti: “Bu korkunç bir durum. Özellikle PS5’leri turnuvalarda kullanacaksanız, bu ısı dağılımı eksikliği hakkında bir şeyler yapmanız gerekiyor."

Olay, birden fazla kullanıcının şikayetlerini tekrarlamasına neden olacak kadar yaygın görünüyor. Reddit kullanıcısı u/SyrupyCereal, “[Street Fighter 6] setimden sonra, rakibim kibarca benim için kablomu çıkardı ve beraberinde PS5 USB portu da geldi” dedi ve ekledi: “Daha önce de USB fişini çeken pek çok oyuncunun beraberinde PS5’ten bir hatıra aldığını gördüm.

Aşırı ısınmadan kaynaklandığı tahmin edilen bu sorunun sebebi henüz net değil. PS5 sistemleri daha önce başka e-spor turnuvalarında da kullanıldı ve bağlantı noktalarını eritmeyle ilgili benzer yaygın şikayetler olmamıştı. Tabii ki, Evo gibi yarışmalar, çılgın hafta sonu boyunca takıp çıkan USB aksesuarlarıyla yakınlarda sıralanan sayısız sistem dahil olmak üzere çoğu konsol sahibinin asla karşılaşmayacağı son derece sıra dışı koşulları içeriyor. Ayrıca, bazı katılımcılar, kişilerin desteklenmeyen USB dönüştürücüler takarak, konsol bağlantı noktalarına zarar verebilecek uyumsuz kontrol kolları kullanmalarına da izin verildiğini iddia etti.

Etkinliğe katıldığını söyleyen Reddit kullanıcısı u/xeleion, “Tüm cihazların USB bağlantı noktaları kalite açısından eşit değildir” dedi ve devam etti: “Ve PS5 için, bazı insanlar, [bağlantı noktaları] yerel olarak PS5 uyumlu olmadığı için Wingman gibi dönüştürücüleri kullanıyordu.” Ayrıca etkinlik alanının tüm hafta sonu boyunca 21-22 santigrat derece aralığında olduğu söyleniyor.

Henüz PlayStation ve Evo 2023 konu hakkında bir yorumda bulunmadı.