Evolution Studios yeni evini buldu!

Sony kapatma kararı aldı; diğer bir dev ona sahip çıktı. İşte Evolution'ın yeni evi!

Evolution yeni evini buldu!

Sony'nin Evolution Studios'u kapatmaya karar verdiği gün oyun camiası için üzücü bir gündü. Duyurunun ardından DriveClub ve MotorStorm oyunları ile tanınan stüdyoya ne olacağı belli değildi. Ancak artık bir cevabımız bulunmakta.

Birleşik Krallık'taki bir diğer yarış oyunu uzmanı Codemasters, 25 Nisan itibariyle firmayı kontrolüne alacak. Evolution'ın ortak kurucusu Mick Hocking Codemasters'da VP Product Development rolünü alırken, stüdyo bağımsız bir süper-stüdyoya dönüşecek.

Ancak Evolution'ın bir başka DriveClub veya MotorStorm oyunu üzerinde çalışması mümkün gözükmüyor. Bu markaların hakları Sony'ye ait durumda ve bu yüzden firmanın yeni bir şeyler üzerinde çalışması gerekiyor. Bu yeni çalışma, stüdyonun kendi üreteceği yeni bir oyun olabilecekken, Codemasters ile beraber çalışacağı bir oyun da olabilir. Codemasters'ın şimdiye kadar sunduğu oyunların arasında GRID, DIRT ve F1 bulunmakta.

Bir sonraki oyun ne olursa olsun, artık Sony tarafından desteklenmemesinden dolayı bu oyunun çok platformlu bir oyun olma ihtimali yüksek gözüküyor. Bunun anlamı da şu: Xbox One, PC ve belki de Nintendo'nun sıradaki konsolu için daha fazla yarış oyunu ile karşılaşabiliriz...

Okuyucu Yorumları