Exynos'un yeni adı Dream Chip mi olacak? İşte o iddia ve Samsung'dan gelen açıklama

Yeni bir iddia, Samsung'un Exynos çiplerini gelecek yıldan itibaren "Dream Chip" olarak yeniden isimlendireceğini söylüyor. Peki ama bu iddia ne kadar doğru?

Exynos'un yeni adı Dream Chip mi olacak? İşte o iddia ve Samsung'dan gelen açıklama

Samsung Exynos'un, gelecek yıl yeni bir markayla karşımıza çıkacağı iddiası, kısa bir süre için de olsa heyecan yarattı. Exynos çip markası bugünlerde iyi bir üne sahip değil ve ortaya çıkan bir söylenti, Samsung'un silikonunu "Dream Chip" olarak yeniden adlandıracağını söylüyordu. Fakat bu söylenti, kısa sürede Koreli dev tarafından yalanlandı.

Dream Team söylentileri bir yıldan uzun bir süredir ortalıkta dolaşıyor. İddialara göre bu ekip, yeni nesil Exynos 2400 SoC üzerinde çalışan ve son dönemdeki hayal kırıklıklarının ardından Exynos'un geleceğini güvence altına almak için özenle uğraşan üst düzey mühendislerden oluşuyor.

Son amiral gemisi Exynos yongası olan 2200, 2022'nin başlarında iyi bir çıkış yapamadı. Zira Exynos 2200 tarafından desteklenen Galaxy S22 serisi, ilk başlarda birçok sorunla boğuştu. Ancak sonrasında çip optimize edilse de ve şu anda çok daha iyi çalışıyor olsa da birçok Samsung hayranı, özellikle Samsung'un bir yıl boyunca üst düzey Exynos çipleri geliştirmeye ara vermesinden ve Galaxy S23 serisini tüm dünyada bir Qualcomm SoC ile donatmasından sonra, Exynos'tan umudunu kesti. Dolayısıyla birçok Galaxy telefon kullanıcısı artık Exynos'a geri dönmek istemiyor.

Ancak X'teki bir sızıntı kaynağı, Samsung'un müşterilerinin güvenini yeniden kazanma çabalarında bir adım daha ileri gideceğini ve büyük bir yeniden markalaşma yapacağını söyledi. @OreXda'ya göre, Samsung'un gelecekteki çipleri artık Exynos olarak adlandırılmayacaktı. Şirket, yukarıda bahsedilen Dream Team'den büyük ölçüde esinlenen bir isim olan "Dream Chip" ismini kullanacaktı.

Samsung ise, bu iddianın gerçek olmadığını çok net bir şekilde açıkladı. Koreli dev, Dream Chip isminin şirket içinde devam eden bir projeye ait olduğunu kabul etse de, bu ismin ticari bir marka olarak asla kullanılmayacağını söyledi

Exynos'un nispeten kötü ünü göz önüne alındığında, Samsung'un 2024'te çip hattını yeniden markalaştırmak istemesi aslında çok da sürpriz olmaz. Hatta bu iyi bir fikir bile olabilir.