Face 2 Face: Tamamen GoPro'yla Çekilen Ödüllü Film

Tamamen GoPro'yla çekilen Face 2 Face, GoPro'nun sınırlarını zorladı...

Tamamen GoPro'yla çekilen film!

Gişe rekorları kıran filmlerden bahsedildiğinde aklınıza muhtemelen profesyonel kameralarla çekilen filmler geliyor. Ancak bazı film yapımcıları, modern tüketici elektroniklerini anlatımın ana öğesi haline getirmeye çalışıyor.

Face 2 Face: Tamamen GoPro'yla Çekilen Ödüllü Film

Netflix'te yayınlanan Face 2 Face, iki Amerikan gencinin bilgisayar ve telefon ekranlarından anlatılan bağımsız bir film. Tamamen GoPro Hero 4 ile çekilen film, Apple'ın FaceTime hizmetinin görünümünü taklit etmeyi amaçlıyor.

Yönetmen Matthew Toronto, sinema kamerasının görüntüyü çok işlenmiş göstereceğini ve web kamerasından alınan görüntüye benzemeyeceğini söylüyor. Bu yüzden bir GoPro'dan faydalanan Toronto, aradığı görüntüyü bu şekilde elde etmiş. Üstelik GoPro, bir sinema kamerasından çok daha ucuz.

Toronto, iPhone dahil olmak üzere resim kalitesini karşılaştırmak üzere başka kameraları da denediğini, ancak en doğal görüntüyü GoPro'yla elde ettiğini söylüyor. Toronto, GoPro'nun renk profilleri, bağlantı gibi manuel ayarlarını da övüyor. GoPro'nun tercih edilmesinde cihazın şeklinin ve ağırlığının da rolü olmuş çünkü ağırlık, oyuncuların kamerayı tuttuğunda ortaya çıkan görüntüyü etkiliyor.

Face 2 Face, tüketici elektronikleriyle çekilen ilk film değil. Bunun örneklerinden biri, 2015'te çıkan ve tamamen iPhone 5S ile çekilen Tangerine idi. Film, festivallerde birçok ödül almıştı.

Okuyucu Yorumları