Facebook, 1,5 Milyon Saldırı Videosu Kaldırdı

Facebook, sosyal platform üzerinde oradan oraya dolaşan 1,5 milyon terör saldırısı videosunu kaldırmada önemli bir başarıya imza attı!

Facebook'tan büyük temizlik!

İnternetin önde gelen sosyal platformları, Yeni Zelanda'daki teröristin videolarını ortadan kaldırmak için adeta yarışıyorlar. Facebook'un paylaştığı bilgiler, bu işin pek kolay olmadığını gösteriyor.

Facebook Yeni Zelanda'dan Mia Garlick, sosyal devin dünya çapında 1,5 milyon saldırı videosunu ilk 24 saatte sildiğini açıkladı. Verilen bilgiye göre 1,2 milyon video, siteye yükleme sırasında durduruldu. Yüklenmesi engellenen videolar arasında saldırının sansürlenmiş sürümleri de bulunuyor. Garlick, Facebook'un cinayetlerden etkilenen insanlara saygı göstermek istediğini ve "yerel yetkililerin endişelerini" dikkate aldığını söylüyor.

Saldırıyı canlı olarak yayınlamak için kafasında bir kamerayla dolaşan terörist, sosyal medyada göçmen karşıtı bir "manifesto" yayınlamıştı. Videonun internette yayılmasının teröriste amaçladığı görünürlüğü sunacağı düşünülüyor.

Facebook, saldırıyla ilgili videoları kaldırmada başarılı görünüyor, ancak verilen rakamlar bu işin zor olduğunu gösteriyor. Siteye video yüklemek oldukça kolay olduğundan, insan ve yazılımdan oluşan moderasyon yöntemleri, bu tür olaylarda yetersiz kalabiliyor. Facebook ve diğer platformlar, bu olaydan sonra video onaylama yöntemlerini gözden geçirmek zorunda kalacaklar gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları