Facebook artık sosyal ağında birden fazla profil oluşturmanıza izin veriyor

Facebook, sosyal ağ üzerinde, tek hesap altında birden fazla kişisel profil oluşturmanıza izin vermeye başladı. Peki, çoklu profil imkanı nasıl çalışıyor, ne işe yarayacak?

Facebook artık sosyal ağında birden fazla profil oluşturmanıza izin veriyor

Meta, yeni yaptığı açıklama ile kullanıcıların Facebook'ta birden fazla kişisel profil oluşturabileceğini duyurdu. Özellik dünya genelinde kullanıma sunulmaya başlandı. Bu yeni güncelleme, sosyal medya devinin Facebook logosunu ve kimlik sistemini yenilemesinden kısa bir süre sonra geliyor.

Yeni güncelleme ile beraber Facebook kullanıcıları, her biri için özel bir ad ve @kullanıcı adı içeren dört adede kadar ek kişisel profil oluşturabiliyor. Şirketin belirttiği üzere bu kişisel profiller, kullanıcıların farklı ilgi alanları ve ihtiyaçlar için ayrı alanlara sahip olmalarını sağlayacak. Örneğin, kullanıcılar arkadaşlarıyla bağlantı kurmak için bir Facebook profiline ve ilgilendikleri bir hobi için başka bir Facebook profiline sahip olabilirler.

Meta tarafından yayınlanan bir blog yazısında “birden fazla kişisel profil oluşturmak, kimlerle paylaştığınızı ve hayatınızın çeşitli bölümlerinde hangi içeriği gördüğünüzü kolayca düzenlemenize olanak tanır. Sevdiğiniz yemek ortamı için bir profil, arkadaşlarınız ve ailenizle iletişim kurmak için başka bir profil düşünün” deniliyor.

Facebook uygulamasında yeni bir profil oluşturmak için sağ alt köşedeki profil resminize dokunun. Bir sonraki ekranda adınızın yanındaki açılır oka dokunun. “Yeni profil oluştur”u seçin ve belirtilen adımları izleyin.

Kullanıcıların ilgilerine özel bağlantılar kurmalarına yardımcı olmak için her kişisel profilin ilgili içeriğe sahip kendine özgü bir akışı olacak. Ayrıca kullanıcılar, hesaplarından çıkış yapmaya gerek kalmadan birden fazla profil arasında geçiş yapabilecek.

Meta, ek profillerin varsayılan ayarlarla geleceğini ve kullanıcılara başlangıçta daha önceki seçimlerinden etkilenmemiş, “temiz” bir profil sunacağını belirtti. Kimlerin arkadaşlık isteği gönderebileceği, profil gönderilerini kimlerin görebileceği gibi bazı ayarlar her profil için ayrı kalacak.

Ancak şirket, mevcut kuralların halen insanların ana Facebook profili için gerçek adlarını kullanmasını gerektirdiği konusunda uyarıyor. Kullanıcılar ek profiller için farklı adlar kullanabilecek ve ana Facebook profili, başka profillere sahip olduklarını göstermeyecek: “Kimlik sahteciliğini ve kimliğin yanlış beyanını önlemeye kararlıyız, bu nedenle ek profiller başkalarının kimliğine bürünemez veya kimliğinizi (yaşınız veya konumunuz dahil) yanlış tanıtmak için kullanılamaz.

Facebook kişisel profilleri hem mevcut hem de yeni kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor. Meta, yalnızca uygun yetişkin hesaplarının ek bir kişisel profil seçeneğine sahip olacağını söyledi. Ancak Dating, Marketplace, ödemeler ve Profesyonel Mod gibi bazı özellikler, lansman sırasında ek profiller için mevcut olmayacak.

Ek kişisel profillere sahip kullanıcılar, Facebook uygulamasının yanı sıra web üzerinden de mesajlaşmayı kullanabilecek. Şirketin önümüzdeki aylarda ek profiller için Messenger desteğini getirmeyi planladığı da biliniyor.