Facebook, "Hortlayan" Videoları Araştırıyor!

Bir Facebook kullanıcısı, yaşanan olaylar üzerine verilerini indirdi ve arşivinden çıkanlar nedeniyle şaşkına döndü!

Silinen videoları bile saklamış

Veri yönetim şekliyle ateş altında olan Facebook, yeni bir gizlilik endişesiyle gündeme geldi. Facebook verilerini indiren kullanıcılar, sosyal platformun kaydedilen ancak hiç paylaşılmayan videoları sakladığı anlaşıldı.

Facebook'un sitedeki tüm içeriklerinizi indirmeyi sağlayan bir işlevi bulunuyor. Bu içeriklere durum güncellemeleriniz, arama sorgularınız, fotoğraflarınız ve videolarınız dahil. Arşiv indirme işlevine olan ilgi, bir veri analiz firmasının bu verileri ABD seçimlerini etkilemek için kullandığının ortaya çıkmasıyla birlikte artmıştı.

Bir New York dergisi muhabiri ise bu hafta arşivini indirdiğinde arşivin içinde flüt çaldığı bazı videoları buldu. Muhabir, bu videolardan birkaç tane kaydetmişti ve amacı, videolardan birini arkadaşının duvarında paylaşmaktı.

Facebook'un kamera uygulaması, videoları kaydedip onları ön izlemenize, bunun ardından paylaşmanıza veya videoyu silmenize izin veriyor. Muhabir, final sürüme ulaşana kadar bir düzine video kaydettiğini söylüyor. Arşivini indiren muhabir, bu videoların silinmediğini, Facebook'un paylaşılmayan videoları da kaydettiğini fark etmiş.

Durum hakkında bilgilendirilen Facebook, "konuyu incelediğini" söyledi.

Gizlilik konusunda çoğumuzu yeterince korkutan sosyal platformun en son ihtiyacı olan şey, bu tür gelişmeler. Birkaç gün önce Facebook'un arama ve mesaj geçmişlerini kaydettiği ortaya çıkmıştı ancak firma bunu sadece kullanıcının izniyle yaptığını söylemişti.

Okuyucu Yorumları